Lijekovi i terapije - 28. studenoga 2017.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Medicinski gadgeti u službi zaštite zdravlja

Zahvaljujući vrlo brzom tehnološkom razvoju, danas postoje nosivi uređaji, odnosno gadgeti kojima je zadatak pratiti ključne parametre vašeg zdravstvenog stanja

Medicinski gadgeti za nadzor zdravlja

Spoj tehnologije, medicine i mode kojem svjedočimo nije samo trend, nego potencijalno rješenje za pravovremenu i odgovarajuću zaštitu zdravlja i sprječavanje smrtonosnih posljedica.

Nosiva tehnologija predstavlja najnoviju inovaciju u zaštiti zdravlja, a ključna je prednost konstantno praćenje zdravstvenog stanja i pravovremeno upozoravanje na nepravilnosti.

Zaštita zdravlja srca

Najrašireniji pametni gadgeti danas su narukvice i satovi koji prate broj otkucaja srca i broj koraka napravljenih tijekom dana. Ovi uređaji omogućuju nam da u stvarnom vremenu vidimo kako naša tijela reagiraju na određena okruženja i aktivnosti.

Nosiva tehnologija vraća ljudima kontrolu dajući im više informacija o vlastitom zdravlju

Zahvaljujući novoj tehnologiji, nošenjem pametnog sata moguće je uočiti rane znakove bolesti srca i pravovremeno reagirati.

Fitness narukvice

Fizički aktivne osobe najučestaliji su korisnici medicinskih gadgeta, a pametne narukvice, slušalice i satovi dizajnirani su kako bi im pomogli ostvariti ciljeve neovisno o fizičkoj spremi.

Atraktivan dizajn nosivih uređaja čini ih prigodnim za sve prilike, od teretane do noćnih izlazaka, a lakim povezivanjem s pametnim telefonima olakšavaju korisnicima praćenje rezultata i napretka.

Nosivi uređaji pomažu u nizu aktivnosti – od praćenja prehrane i spavanja do motivacijskog savjetovanja

Mogućnosti ovih uređaja sve su veće pa tako danas prepoznaju različite aktivnosti poput hodanja, trčanja, vožnje bicikla ili obavljanja dinamičkih aktivnosti poput plesa i igranja košarke. Uz to, korisnika će informirati o rezultatima i savjetovati ga čak i kada nisu spojeni na internet.

Pomoć kod dijabetesa

Medicinski gadgeti za oboljele od dijabetesa tehnološki napreduju iz godine u godinu omogućujući lakše rukovanje, dobivanje preciznijih podataka o razini glukoze i drugih parametara.

Uz pomoć inteligentnih aplikacija moguće je predvidjeti hipoglikemiju kod oboljelih od dijabetesa

Aplikacija unutar pametnog telefona omogućuje tumačenje prikupljenih podataka, pomaže u “upravljanju” bolešću i donošenju dnevnih odluka u vezi s dijabetesom. Ujedinjuje sve relevantne podatke stavljajući ih u kontekst i pretvarajući ih u upotrebljivo znanje.

Razvoj tehnologije tako je omogućio da na dlanu imamo aplikaciju povezanu s inzulinskom pumpom i monitorom razine glukoze koja daje podatke od životne važnosti.

Pravu inovaciju predstavljaju personalizirane poruke koje dolaze u stvarnom vremenu kako bi pomogle oboljelome da shvati kako određeno ponašanje i navike utječu na razinu glukoze u krvi. Osim toga, moguće je pratiti reakciju tijela na određenu namirnicu tj. njen utjecaj na razinu glukoze.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button