promo signPROMO ČLANAK

Zanimljivosti i savjeti - 26. svibnja 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Lunestil® – jedinstveno i inovativno rješenje za dobar noćni odmor

Imate problema sa spavanjem, ali želite izbjeći neželjene nuspojave koje prate tablete za spavanje? Isprobajte Lunestil® koji sadrži moćne prirodne sastojke s optimiziranim načinom oslobađanja komponenti tijekom noći

Lunestil-prirodni lijek za spavanje

Tablete za spavanje mogu biti kratkoročno rješenje za one koji imaju ozbiljne probleme sa spavanjem i pate od tjeskobe. Ipak, one nikako nisu bezopasne jer mogu imati mnoštvo nuspojava te izazvati ovisnost. To se odnosi i na lakše lijekove za spavanje kao i na one jače.

Psihičko i fizičko navikavanje može nastupiti nakon samo dva tjedna korištenja tableta za spavanje. Ako ih nastavite koristiti, s vremenom nećete moći živjeti bez njih, a ako iznenada prestanete, mogu se pojaviti simptomi apstinencijske krize.

Stoga je dobro razmisliti o alternativnom rješenju koje nema učinak ovisnosti.   

Lijekovi za spavanje: moguće nuspojave i mogući učinak ovisnosti

Muče li vas problemi sa spavanjem tijekom određenog vremenskog razdoblja, moguće je da će vam liječnik propisati lijekove za spavanje. Ako su vam propisani lijekovi za spavanje, vrlo je važno slijediti upute liječnika. Držite se prave doze i vremenskog ograničenja. Nije dobra ideja na svoju ruku povremeno uzimati pola tablete za spavanje.

Ključno je da se upotreba lijekova za spavanje vremenski ograniči koliko god je to moguće. Uostalom, navikavanje se može dogoditi već nakon dva tjedna, zbog čega će određena doza djelovati slabije. To znači da će tada postati nemoguće zaspati čak i s tabletom za spavanje.

Korištenje tableta za spavanje ima mnoge nuspojave, a može izazvati i ovisnost. Kao rezultat toga, trebat će vam sve veće doze kako biste postigli isti učinak kao na početku, što na kraju dovodi do fizičke ovisnosti. Zbog većih doza koje tada uzimate, nuspojave također mogu postati ozbiljnije.

Osim fizičke ovisnosti, možete postati i psihički ovisni o lijekovima za spavanje. Tada ste uvjereni da više nećete moći zaspati bez lijekova za spavanje.

Zbog ovisnosti, nije dobra ideja naglo prestati i bolje je to učiniti postupno. Liječnik će odrediti raspored postupnog ukidanja ovisno o dozi tableta za spavanje koje uzimate.

Ako odmah prestanete uzimati tablete za spavanje, možete osjetiti simptome apstinencijske krize koji mogu trajati dva do tri tjedna, kao što su:

  • napadaji tjeskobe, razdražljivost i nervoza,
  • poteškoće s koncentracijom,
  • umor i nesanica,
  • glavobolje,
  • vrtoglavica,
  • znoj,
  • lupanje srca,
  • trzanje mišića i drhtanje, kao i osjećaj napetosti u mišićima,
  • smanjen apetit, mučnina, proljev,
  • nizak krvni tlak.

Nuspojave lijekova za spavanje

Osim mogućeg učinka ovisnosti, ne treba podcjenjivati moguće nuspojave tableta za spavanje. Tablete za spavanje vas zapravo „umrtvljuju“, uzrokujući da se sljedećeg jutra probudite umorni. Posebno je to opasno kod starijih osoba jer ovakva pospanost i umor može dovesti do padova, koji često mogu imati ozbiljne posljedice. Mnogi ljudi pate od gubitka koncentracije ili čak gubitka pamćenja. Kvaliteta sna također može biti narušena kad uzimate lijekove za spavanje. Zapravo, uz njih rijetko ikad možete doći do dubokog sna.

 

Lunestil

Alternative bez učinka ovisnosti

Svatko s trajnim problemima sa spavanjem sigurno je već krenuo u dugu potragu za najmanje štetnim sredstvom za spavanje. Često se zaboravlja na važnost dobre higijene spavanja. Odmor i određena rutina koju treba uvesti prije odlaska u krevet često su od velike pomoći.

Međutim, ako već duže vrijeme imate problema sa spavanjem i ne pomaže vam dobra higijena sna, postoje alternative lijekovima za spavanje, poput prirodnih ili homeopatskih tableta za spavanje, a koje su dostupne na internetu ili u ljekarnama.

Lunestil® – kombinacija moćnih i učinkovitih sastojaka za dobar noćni san

Otkrijte kombinaciju moćnih i učinkovitih sastojaka u jedinstvenoj duo kapsuli s odgođenim oslobađanjem. Vanjska kapsula sadrži eterično ulje lavande, koje se prvo oslobađa nakon gutanja, što vam omogućuje da mirno i opušteno zaspite. Tek nakon što zaspite, oslobađa se unutarnja kapsula s ekstraktom pasiflore, vitaminom B6 i melatoninom.

Jedinstvena kombinacija ova četiri sastojka te optimiziran način oslobađanja komponenti iz kapsule, pomoći će vam da lakše zaspite, ali i uživate u mirnom i kvalitetnom snu tijekom cijele noći.

Lunestil® ne uzrokuje navikavanje, ovisnost ili pospanost nakon buđenja.

Detaljnije informacije potražite na ovom linku

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button