Probava - 24. srpnja 2018.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Učinkovita biljna formula za hemoroide: ublažava simptome i obnavlja sluznicu

Jedan od sve češćih zdravstvenih problema, bolest suvremenog društva o kojoj se istovremeno nerado priča, jesu hemoroidi. No pomoć stiže iz prirode

Hermerin, hemoroidi

Hemoroidi su jedan od najčešćih anorektalnih poremećaja; procjenjuje se da se čak 50% populacije suoči sa simptomima barem jednom u životu. Riječ je o proširenju inače normalno prisutnih krvnih žila u analnom kanalu.

Rizični čimbenici za pojavu tegoba uključuju zatvor (neredovitu probavu), naprezanje pri pražnjenju crijeva, trudnoću (osobito u posljednjem tromjesečju), dugotrajno sjedenje, stariju životnu dob, podizanje teških tereta, kronični kašalj i nasljedne faktore. Hemoroidalna bolest vrlo je česta i kod žena i kod muškaraca, a sve je prisutnija i kod mlađih osoba.

Iako hemoroidi uglavnom nisu opasni, mogu biti izuzetno neugodni i bolni te značajno smanjiti kvalitetu života. Simptomi uključuju peckanje, svrbež te oticanje i bol u anorektalnom području.

Postoji li učinkovita pomoć?

Upute za prvu pomoć uključuju lokalnu primjenu kreme poput Hemerin® kreme iz Nutripharma® koja umiruje iritaciju, smanjuje simptome i olakšava obnovu sluznice. Također se svakako preporučuje povećati unos vode i hrane bogate vlaknima poput voća, povrća i žitarica, zatim korištenje toplih kupki, vlažnog toaletnog papira te povećana fizička aktivnost.

Hemerin® krema ublažava svrbež i pečenje, smanjuje trenje, olakšava pražnjenje crijeva te njeguje i olakšava obnovu analne sluznice

Nutripharm® Hemerin® krema je medicinski proizvod za pomoć pri liječenju hemoroidalnih tegoba i ublažavanje simptoma. Riječ je o ekskluzivnoj prirodnoj formuli čije se djelovanje temelji na zaštićenim sastojcima: PROCTOResolve™ biljnom kompleksu s polifenolima masline, polisaharidima aloje i taninima kestena, VegatalHYALO™ biljnoj hijaluronskoj kiselini koja potiče cijeljenje kože te hladno prešanom ulju gospine trave i ulju slatkog badema koja umiruju iritaciju i štite sluznicu. Hemerin® krema ublažava svrbež i pečenje, smanjuje trenje, olakšava pražnjenje crijeva te njeguje i olakšava obnovu analne sluznice.

Sastojci iz organskog uzgoja

Nutripharm® Hemerin® krema je prirodna biljna formula te sadrži i sastojke dobivene iz organskog uzgoja. Zahvaljujući zaštićenim biljnim sastojcima s visokim sadržajem aktivnih tvari brzo pomaže u liječenju hemoroidalnih tegoba, a ne sadrži PEG, parabene, fenoksietanol, EDTA, SLS ni SLES.

Pogodna je za vanjsku, ali i za unutarnju primjenu, a može se koristiti više puta dnevno te kroz dulji vremenski period. Dolazi u ekonomičnom pakiranju od 50 ml, a nakon otvaranja se može koristiti tijekom cijelog roka valjanosti. Hemerin® krema može se nabaviti u svim ljekarnama bez recepta.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button