promo signPROMO ČLANAK

Oči - 19. prosinca 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

UNItears umjetne suze bez konzervansa: spas za kronično suhe i nadražene oči

Suhoća očiju postaje sve češći problem današnjice, procjenjuje se da čak 7% odrasle populacije pati od sindroma suhog oka, što bi značilo da u Hrvatskoj oko 230 000 ljudi ima suhe oči. Nalazite li se i vi u toj statistici i znate li kako si olakšati simptome suhog oka?

UNItears umjetne suze-sindrom suhog oka

Različiti su uzroci pojave sindroma suhog oka. Osim vanjskih čimbenika koji mogu uzrokovati suhoću i nadraženost (boravak u grijanom ili klimatiziranom prostoru, naprezanje očiju zbog izloženosti ekranima, nošenje kontaktnih leća), suhoća očiju može se javiti kao posljedica određenih autoimunih bolesti, hormonalnih promjena te uzimanja određenih skupina lijekova (diuretici, antidepresivi, antihistaminici, analgetici/antipiretici, itd.) Zbog toga je starija populacija dodatno sklona razvitku sindroma suhog oka.

Prilikom izbora umjetnih suza važno je voditi računa da one budu bez konzervansa, budući da konzervansi mogu djelovati nadražujuće na oči te uzrokovati dodatnu destabilizaciju suznog filma.

Prepoznajte simptome

Simptomi sindroma suhog oka uključuju:

 • manjak suza ili prekomjerna proizvodnja suza,
 • peckanje, grebanje,
 • osjetljivost na svjetlo,
 • osjećaj stranog tijela u oku,
 • stalan osjećaj suhoće,
 • žarenje,
 • nadraženost.

Osim kod odrasle populacije, simptomi se sve češće javljaju i kod adolescenata te djece. Zahvaljujući današnjem načinu života, sve većim naprezanjem očiju pred ekranima, nije ni čudo da se i mlađa populacija počinje žaliti na suhoću i nelagodu u očima.

Otkrijte učinkovite sastojke za tretiranje sindroma suhog oka

Dekspantenol

Derivat pantotenske kiseline, provitamin B5. Ima sposobnost vezanja velike količine vode pa tako vlaži površinu oka, ali pridonosi i bržoj regeneraciji stanica na površini rožnice.

Hipromeloza

Stvara zaštitni film na površini oka, čime pomaže u zadržavaju aktivnih sastojaka u oku, odnosno sprječava da se aktivni sastojci uklone treptanjem. Površinu oka održava vlažnom, što smanjuje mogućnost iritacija.

Kome su sve namijenjene UNItears® kapi za oči?

UNItears® umjetne suze bez konzervansa namijenjene su svim osobama koje imaju kronično suhe oči, kao i osobama koje nose kontaktne leće te osobama s glaukomom.

Učinkovito djeluju na:

 • Suhe oči u menopauzi: s godinama, a posebno ulaskom u menopauzu, kod žena problem suhih očiju postaje još izraženiji, zbog različitih promjena u hormonalnoj ravnoteži.
 • Nakon operativnih zahvata na oku: Česta nuspojava nakon operacija oka je pojava suhog oka; stoga se u toku procesa oporavka preporučuje korištenje umjetnih suza.
 • Suhi keratokonjunktivitis: Manjak suza, peckanje, grebanje, osjetljivost na svjetlo, osjećaj stranog tijela u oku.
 • Hiposekrecijsko suho oko (smanjena proizvodnja suza): Jedan od oblika suhog oka, kada je proizvodnja suza smanjena. Simptomi se javljaju tijekom cijelog dana i uključuju: stalan osjećaj suhoće, peckanje, žarenje i nadraženost

Koje su prednosti UNItears® umjetnih suza?

Postoji zaista veliki izbor umjetnih suza na tržištu, a UNItears® su umjetne suze bez konzervansa s najboljim omjerom cijene i kvalitete. Cjenovno su vrlo pristupačne, a prednost je ta što će u trenu suhim očima dati potrebnu vlažnost. UNItears® kapi za oči smiju se kapati direktno na kontaktne leće, što će mnogim korisnicima olakšati njihovo nošenje. Bočica je posebno dizajnirana i meka, vrlo lagana za korištenje, što je posebno važno kod pacijenata starije životne dobi.

Više informacija o UNItears® kapima pročitajte na ovom linku.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button