promo signPROMO ČLANAK

Oči - 13. travnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Suho oko: koje nam kapi mogu pomoći za ovlaživanje oka

S terapijom suhog oka treba započeti što prije kako bi se spriječile komplikacije u vidu infekcija, oštećenja rožnice i zamućenja vida

suho oko Alcon kapi ovlazivanje infekcija

Simptomi suhog oka mogu biti iritantni i utjecati na naše svakodnevne aktivnosti. Približno 11% stanovnika Europe ima sindrom suhog oka te stoga imaju četiri puta veće izglede za subjektivne i objektivne smetnje tijekom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, što može značajno narušiti kvalitetu njihova života.

Koji su simptomi suhog oka?

  • Suho ili nadraženo oko
  • Osjećaj žarenja ili probadanja u oku
  • Teške vjeđe
  • Zamućen vid
  • Osjećaj pijeska ili grebanje oka
  • Umorne oči
  • Smetnje pri čitanju ili korištenju digitalnih ekrana
  • Pojačano suzenje

Što se događa ako ne liječimo suho oko?

Neliječeno stanje vodi u začarani krug bolesti i podržava daljnje oštećenje prednje površine oka, stoga je važno što prije započeti s terapijom kako bi se spriječile komplikacije u vidu infekcija, oštećenja rožnice i zamućenja vida. U liječenju bolesti površine oka prvi korak je terapija umjetnim suzama koja omogućava da se očno okruženje vrati u normalno stanje.

Systane® COMPLETE kapi s naprednom tehnologijom ovlaživanja oka

Revolucionarna formula Systane® COMPLETE koja uključuje aktivni demulcent, propilen glikol, vrši trenutnu hidrataciju vodenog sloja pružajući umirujuće olakšanje te pojačava lipidni sloj kako bi se spriječilo isparavanje suza te time održala cjelovitost suznog filma.

suho oko Alcon kapi ovlazivanje infekcija

Systane® COMPLETE kapi za ovlaživanje oka koriste naprednu tehnologiju, kombinirajući povećanu koncentraciju HP-Guara i demulcentni propilen glikol s negativno nabijenim fosfolipidima u kapljici ulja nano veličine. Kapljice lipida nano veličine migriraju kako bi nadopunile gornji lipidni sloj suznog filma pokrivajući više očne površine nego formulacije s kapljicama mikro veličine, pružajući optimalnu vlagu i dotok lipida.

Systane® COMPLETE kapi za ovlaživanje oka dizajniranje su za sve vrsta suhog oka te pružaju optimalno olakšanje za suho oko pacijenata koji pate od nedostatka vodenog elementa, isparavanja ili obje vrste sindroma suhog oka.

Više detalja o Systane® COMPLETE kapima za ovlaživanje oka saznajte na http://systane-hr.myalcon.com/systane-hr-campaign/p/1

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button