promo signPROMO ČLANAK

Obiteljsko zdravlje - 8. srpnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Za zdravlje danas i sutra: u prirodi se može naći rješenje za veliki broj tegoba

Za prirodu bi se moglo s pravom reći da je jedna od najvećih ljekarni na svijetu, koja nam pomaže od pamtivijeka. I danas u njoj nalazimo rješenja za brojne tegobe, a mnoga su utkana u medicinske proizvode

priroda probava tegobe Aboca NeoBianacid Melilax Lenodiar NeoFitoroid

U tvrtki Aboca sve je osmišljeno i složeno za dobivanje proizvoda koji odgovaraju zdravstvenim potrebama, liječeći danas, a ne zaboravljajući na zdravlje sutra. S integriranim sustavom koji počinje od 100% ekološkog uzgoja, preko fitokemijskih i bioloških istraživanja, pa sve do proizvodnje, naši proizvodi rađaju se iz susreta biljaka, znanosti i inovacije. Dostupni su u svim boljim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, a za dodatne informacije i savjete obratite se svojem ljekarniku.

Ovom prilikom predstavljamo vam paletu naših proizvoda za različite zdravstvene tegobe čije su komponente uzete iz prirode.

Zdravlje želuca i uredna probava

NeoBianacid – Kao rezultat istraživanja tvrtke Aboca nastao je NeoBianacid koji u sebi sadrži patentom zaštićen prirodni molekularni kompleks Poliprotect® koji brzo ublažava žgaravicu i umiruje refluks. Novi je način ublažavanja problema izazvanih prekomjernim lučenjem želučane kiseline, refluksa i probavnih poteškoća. Žgaravica, bol i prekomjerna kiselina u želucu vrlo su česti simptomi i tako su uobičajeni da smo ih svi barem jednom osjetili.

NeoBianacid

Za rješavanje ovih problema treba ponovno uspostaviti ravnotežu između izlučivanja želučane kiseline, koja je neophodna za pravilno funkcioniranje našeg organizma i zaštitnih sposobnosti sluzi kojom je obložena sluznica želuca i jednjaka.

NeoBianacid je proizvod kojemu je cilj potaknuti obranu želuca i jednjaka, uz brzo ublažavanje žgaravice, boli i prekomjerne kiseline u želucu jer zahvaljujući svojim biljnim i mineralnim kompleksima, stvara zaštitni sloj na sluznici te djeluje protiv prekomjerne želučane kiseline, refluksa i probavnih poteškoća. Pogodan je za upotrebu i tijekom trudnoće i dojenja, te za djecu stariju od 6 godina.

Melilax – mikroklizma za djecu i odrasle, pomoć je kod opstipacije (zatvora), čak i u prisutnosti intestinalne preosjetljivosti, fisura i hemoroida. Melilax je pogodan za uporabu i tijekom trudnoće i dojenja te za dojenčad. Svojim dvostrukim djelovanjem olakšava pražnjenje crijeva, a ujedno štiti i rektalnu sluznicu. Vrlo često su poteškoće pri pražnjenju uzrok opstipacije. Zaostajanje stolice u rektumu pogoršava situaciju jer se stolica dodatno suši, čime se povećavaju poteškoće pri pražnjenju. U tim okolnostima može biti korisno upotrijebiti mikroklizmu za pražnjenje crijeva te je važno moći isprazniti crijeva proizvodom koji poštuje fiziologiju organizma. Zbog toga je tvrtka Aboca razvila Melilax, mikroklizmu na bazi meda koja, uz pražnjenje, daje neagresivni poticaj za pražnjenje crijeva, kojemu je dodano važno zaštitno djelovanje na rektalnu sluznicu.

Melilax

Promelaxin® je 100% prirodni molekularni kompleks meda od nektara i mediljke, obogaćen frakcijom polisaharida iz aloje i sljeza. Posebno je osmišljen s namjerom da proizvod Melilax olakša pražnjenje crijeva, sa zaštitnim i umirujućim djelovanjem na rektalnu sluznicu, kako bi se ublažila nelagoda, iritacija i upala uzrokovana opstipacijom. Koristan je i za one koji imaju fisure, hemoroide i iritabilno crijevo. Zahvaljujući uravnoteženom laksativnom djelovanju, Melilax je prikladan i za osobe koje pate od visceralne hiperalgezije, odnosno koje su posebno osjetljive na abdominalnu bol, kao na primjer u slučaju iritabilnog crijeva.

Prikladan je i za najmlađe te je stoga dostupan za njih  u manjim dimenzijama. Formulacija proizvoda Melilax posebno je osmišljena za uporabu i kod dojenčadi i djece. Za njih je tvrtka Aboca napravila Melilax Pediatric, mikroklizmu iste formulacije kao i Melilax, ali manju, od 5 g umjesto 10 g. Kada je potrebno pomoći djeci poticajem koji olakšava pražnjenje crijeva, dobro je imati proizvod koji provodi uravnoteženo pražnjenje, a koji je u stanju i zaštiti te tako umiriti sluznicu. Lokalno djelovanje proizvoda Melilax pomaže kod opstipacije u toj vrlo osjetljivoj dobi. Treba podsjetiti da je uvijek dobro potražiti savjet pedijatra, posebno ako opstipacija ne prođe u roku od nekoliko dana.

Melilax je „blaženi“ proizvod za one koje su u „blaženom stanju”. Zahvaljujući uravnoteženom pražnjenju i zaštitnom djelovanju, Melilax je prikladan za uporabu u trudnoći i tijekom dojenja. Opstipacija u trudnoći je prilično često stanje. U tim slučajevima, prvo što treba napraviti je pomoći crijevima u pronalasku ravnoteže, usvajanjem pravilnih prehrambenih navika i ponašanja koja pospješuju njihovu funkciju. Posebno je potrebno dnevno uzimati veću količinu vode kako bi se zadovoljile povećane potrebe za njom.

Rješenje za dva vrlo učestala problema: dijareju i hemeroide

Lenodiar – djeluje protiv dijareje bez da uzrokuje opstipaciju.

Dolazi u obliku dviju formulacija: za djecu već od navršene prve godine života, u obliku granula koje se otapaju u žlici vode, a vrlo su ugodnog slatkastog okusa, te formulacija za odrasle u obliku kapsula.

Proljev, osim što predstavlja težak izazov za organizam, može dovesti do ozbiljnih posljedica, kao što je dehidracija te može imati veliki utjecaj na kvalitetu života pacijenata. Uzrok svih različitih vrsta proljeva je zajednički, a to je promjena na crijevnoj sluznici gdje dolazi do povećane propusnosti, osjetljivosti i pokretljivosti crijeva, gubitka tekućine i minerala. Lenodiar predstavlja rješenje kao proizvod koji ublažava simptome proljeva i ubrzava proces ozdravljenja, istovremeno pospješujući obnavljanje funkcije crijeva i ravnotežu bakterijske flore.

Lenodiar

Lenodiar se primjenjuje kod proljeva različitog porijekla (virusne infekcije, simptomi slični gripi obilježeni proljevom, IBS, upalne bolesti: Chronova bolest, ulcerozni kolitis, celijakija itd.), zatim kod funkcionalnog proljeva, jatrogenog proljeva zbog uzimanja lijekova te putnog proljeva. U svim situacijama, Lenodiar smanjuje broj tekućih stolica i normalizira njenu konzistenciju. Važno je naglasiti da je siguran  za čestu primjenu.

Lenodiar adult i pediatric sadrže tanine (iz turice i srčanika), dok Lenodiar pediatric još sadrži polifenole iz kamilice, a Lenodiar adult polifenole iz masline i kurkme.

NeoFitoroid za hemoroide

NeoFitoroid Bio mast za endorektalnu primjenu, dolazi kao rješenje za jedan od najučestalijih problema današnjice: hemoroide. Namijenjen je tretmanu unutarnjih i vanjskih hemoroida i s njima povezanih simptoma (analna i perianalna bol, pečenje, svrbež), čak i u prisutnosti analnih fisura te tijekom trudnoće i dojenja.

Može se koristiti umjesto ili naizmjenice s lokalnom primjenom kortikosteroida ili anestetika te u kombinaciji sa sustavnim liječenjem flebotonicima ili vazoprotektorima. Također, može se upotrijebiti kroz dulje vremensko razdoblje i kao prevencija (zaštita sluznice od iritacije nastale pri pražnjenju crijeva).

NeoFitoroid

Ono što se često događa kod hemoroida je da u patološkim uvjetima, osim jakog vaskularnog začepljenja, dolazi i do pravog upalnog procesa s oštećenjem sluznice koja se stanjuje, što uzrokuje pečenje. Upravo u takvim uvjetima upaljena analna sluznica pojačano je osjetljiva na trenje i podražaje što dovodi do začaranog kruga.

Zapravo, mehaničke traume do kojih dolazi tijekom pražnjenja crijeva, kemijski nadražaji
od fekalnog sadržaja i/ili agresivno pranje te moguće mikrobne infekcije, podržavaju upalu i ozljeđivanje sluznice. Zbog svih tih razloga napravljen je inovativni koncept proizvoda NeoFitoroid koji se suprostavlja mehanizmima koji podržavaju upalu sluznice kako bi pospješili njenu normalizaciju kroz četiri mehanizma djelovanja:

  • Mukoadhezivno: prianja na sluznicu te je štiti od nadražujućih tvari
  • Podmazujuće: štiti od iritacija i perianalnog začepljenja
  • Antikosidativno: štiti sluznicu i krvne žile od slobodnih radikala te time neizravno ublažava upalu
  • Djeluje protiv prianjanja mikroorganizama: stvara nepogodnu okolinu za razvoj mikroorganizama čime se smanjuje svrbež

U sastavu NeoFitoroid Bio masti nalaze se liofilizirani ekstrakti lipofilne frakcije cvatućih vrhova smilja (Helydol®) i veprinov podanak, dehidrirani gel lista aloe vere, vodena otopina cvatućih vrhova smilja, uljni ekstrakt cvatućih vrhova kantariona, ulje jojobe, shea maslac, eterična ulja čajevca, čempresa i paprene metvice dobivena iz ekološkog uzgoja. Proizvod dolazi u tubi od 40 ml s endorektalnim aplikatorom.

Proizvodi tvrtke Aboca dostupni su u svim boljim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button