promo signPROMO ČLANAK

Obiteljsko zdravlje - 23. lipnja 2021.
AUTOR ČLANKA - ADIVA, Plaćeni oglas o lijeku

Pokreti za ublažavanje boli u leđima

Nemojte dopustiti bolovima da vas spriječe u vašim životnim aktivnostima. Saznajte kako Voltaren Emulgel ublažava bol, smanjuje upalu i ubrzava oporavak

Voltaren Emulgel bol u ledima

Što je Voltaren?

Niz Voltaren proizvoda, koji su dostupni u slobodnoj prodaji bez recepta, sadrže nesteroidni protuupalni lijek diklofenak. Diklofenak djeluje tako što inhibira prostaglandine, tvari u tijelu koji uzrokuju bol i upalu. Budući da umanjuje njihovo djelovanje, diklofenak omogućava ublažavanje boli i smanjivanje upale.

Primjena Voltaren gela na koži

Voltaren gelovi su topikalni lijekovi, što znači da ih primjenjujemo na kožu zahvaćenog područja. Djeluju tako što apliciraju diklofenakdietilamin na površini kože. Lijek nakon toga prodire kroz kožu djelujući na upaljeno tkivo (npr. oko zgloba) kako bi ublažio bol, smanjio oteklinu i pomogao u procesu zacjeljenja. Postoje dvije formulacije Voltarena koje se mogu primjenjivati na koži, a svaka ima vlastito korisno djelovanje.

Voltaren Emulgel 10 mg/g gel – za umirivanje bolova

Voltaren Emulgel s trostrukim učinkom smanjuje upalu, ublažava bol i ubrzava oporavak, a dostupan je u tubi od 50 i 100 g. Riječ je o pripravku koji sadrži nesteroidni protuupalni lijek. Djelatna tvar (diklofenakdietilamin) prodire u kožu kako bi ublažio bol i upalu. Djeluje drugačije od krema ili gelova koji griju ili hlade, a sadrže sastojke za stimuliranje živaca u koži, kako bi pružili osjećaj zagrijavanja ili hlađenja. Voltaren Emulgel je nemastan i ne sadrži snažne mirise.

Kako djeluje?

Voltaren Emulgel 10 mg/g gel sadrži nesteroidni protuupalni lijek (NSAID) diklofenak. Za razliku od gelova za hlađenje i flastera za zagrijavanje koji djeluju samo hladeći ili zagrijavajući kožu, diklofenak ublažava bol i smanjuje upalu na njihovom izvoru.

Kada ga koristiti?

Koristi se za ublažavanje boli i upale u mišićima, zglobovima, tetivama i ligamentima uzrokovanih istegnućima i uganućima, sportskim ozljedama (npr. teniski lakat) i reumatizmom mekog tkiva (npr. burzitis; upala tetiva) te za ublažavanje boli uzrokovane lakšim oblikom artritisa koljena ili zglobova prstiju.

Voltaren Emulgel 10 mg/g gel sadrži 1,16% diklofenakdietilamina u obliku gela. Voltaren Emulgel 10 mg/g gel sadrži 11,6 mg djelatne tvari, diklofenakdietilamina, što odgovara 10 mg/g diklofenaknatrija. Prikladan je za kratkotrajno ublažavanje boli ili na duži period u trajanju do 2 tjedna, uz primjenu od tri do četiri puta na dan. Dokazano smanjuje akutnu bol unutar sat vremena od primjene.

Voltaren emulgel

Voltaren Emulgel 20 mg/g gel – za dvostruku snagu djelovanja

Voltaren Emulgel 20 mg/g gel napada bol u zglobovima i mišićima snagom dvostruko veće koncentracije djelatne tvari u usporedbi s Voltaren Emulgel 10 mg/g gelom. Diklofenak prodire duboko u kožu i pruža olakšanje boli u trajanju i do 12 sati.

Tjelesna bol pogađa 65% ljudi barem jednom tjedno, no vi tu bol ne morate trpjeti. Otkrijte kako Voltaren Emulgel 20 mg/g gel pruža kontinuirano olakšanje tako što prodire duboko u vaše zglobove kako bi ublažio bol i smanjio upalu. Voltaren 20 mg/g gel je dostupan u tubama od 50 g i 100 g.

Kako djeluje?

Voltaren Emulgel 20 mg/g gel sadrži nesteroidni protuupalni lijek (NSAID) diklofenak. Za razliku od gelova za hlađenje i flastera za zagrijavanje koji djeluju samo fizički (hladeći ili zagrijavajući kožu), diklofenak ublažava bol i smanjuje upalu na njihovom izvoru. Topikalni diklofenak prodire duboko u kožu i ciljano donosi lijek na zahvaćeno tkivo pod tretiranim područjem. U usporedbi s Voltaren Emulgel 10mg/g gelom, Voltaren Emulgel 20 mg/g gel ima dvostruku koncentraciju djelatne tvari diklofenakdietilamina, i prema tome, dvostruko je snažniji.

Kada ga koristiti?

Primijenite Voltaren Emulgel 20 mg/g gel dva puta na dan (ujutro i navečer) utrljavajući ga na zahvaćeno područje. To može ublažiti bol uzrokovanu ozljedama mekog tkiva, poput istegnuća, uganuća, modrica, boli u leđima i lokaliziranog reumatizma mekog tkiva, npr. upale tetiva (teniski lakat) i burzitisa. Štoviše, Voltaren Emulgel 20 mg/g gel se koristi i za ublažavanje boli uzrokovane lakšim oblikom artritisa koljena ili zglobova prstiju.

1 g Voltaren Emulgel 20 mg/g gela sadrži 23,2 mg djelatne tvari, diklofenakdietilamina, što odgovara 20 mg/g diklofenaknatrija.

Voltaren Emulgel 20 mg/g gel prigodno kombinira prednosti kreme i hidrogela, što omogućava lijeku da prodire kroz kožu i djeluje na mjesto boli.

Voltaren Emulgel 20 mg/g gel je najprikladniji za ljude koji cijeli dan osjećaju upalu te bol u mišićima i zglobovima.

Dodatne informacije o Voltaren proizvodima potražite na: https://www.voltaren.hr/proizvodi/emulgel.html

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Voltaren Emulgel 10 mg /g gel, diklofenaknatrij.

Voltaren Emulgel 20 mg /g gel, diklofenaknatrij.

Žigovi su u vlasništvu ili licencirani GSK grupi društava. ©2021 GSK grupe društava ili njenog davatelja licence.  PM-HR-VOLT-21-00016, 05/21

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button