promo signPROMO ČLANAK

Obiteljsko zdravlje - 16. srpnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Brinite o učinkovitoj zaštiti od uboda komaraca i drugih insekata

Komarci, krpelji i drugi insekti nisu prisutni samo u egzotičnim tropskim krajevima, nego posvuda, zbog čega je važno učinkovito se zaštititi

Komarci krpelji insekti zastita JUNGLE FORMULA

U većim dijelovima Afrike, Južne Amerike i Azije, komarci prenose smrtonosne zaraze kao što su malarija, virus zika, žuta groznica, denga groznica, zapadnonilski i japanski encefalitis i ostale zaraze. Komarci i insekti su nekim ljudima prepreka za boravak na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci.

Kako izabrati najbolji proizvod?

Odabir odgovarajuće i učinkovite zaštite od ugriza insekata važan je za bezbrižno provođenje slobodnog vremena kako u prirodi, tako i u zatvorenim prostorima. Insect Repellent Factor® (IRF, Zaštitni faktor od insekata), brz i jednostavan način odabira repelenta za zaštitu od uboda komaraca i drugih insekata. Što je IRF® viši, to je zaštita jača. JUNGLE FORMULA dostupna je u IRF2, IRF3 i IRF4 zaštitnim faktorima i predstavlja zaštitu za cijelu obitelj.

Insect Repellent Factor®: Jedna primjena za devetosatnu zaštitu od insekata

JUNGLE FORMULA MAXIMUM ORIGINAL SA IRF FAKTOROM 4 je sprej za odbijanje komaraca i krpelja s 50% DEET-a i ekstraktima biljaka za maksimalnu zaštitu. Jedna primjena pruža zaštitu od najrasprostranjenije vrste komaraca (Culex vrsta), s prosječnim trajanjem od 9 sati.

Ugodnog je mirisa, idealan za tropska, gusto pošumljena područja i u blizini jezera, kad je potrebna posebna zaštita. Preporučuje se i za primjenu tijekom boravaka u područjima gdje postoji visoki rizik od malarije i drugih bolesti koje prenose insekti (virus zapadnog Nila, denga groznica, žuta groznica). Za neke vrste (tropskih) komaraca, vrijeme zaštite može biti puno kraće: u prosjeku 4 sata zaštite kod komaraca koji prenose žutu groznicu (Aedes aegypti) i 8 sati zaštite kod komaraca koji prenose malariju (Anopheles stephensi), a 8,5 sati zaštite od krpelja (Ixodes).

JUNGLE FORMULA

 

 

Upute za uporabu proizvoda

Štedljivo i jednakomjerno nanesite samo na izložene dijelove kože kojima je potrebna zaštita. Za primjenu na lice, najprije raspršite proizvod na dlanove, a potom nanesite i na lice. Izbjegavajte kontakt s očima, usnama, sluznicama i oštećenom kožom te s hranom, plastikom i lakiranim površinama. Proizvod koristiti samo na otvorenom prostoru ili u dobro ventiliranim prostorijama. Ne preporučuje se udisati aerosol te se ne treba nanositi više od jednom dnevno. Ne upotrebljavati proizvod kod djece mlađe od 18 godina, a u tom slučaju potražite savjet liječnika. Nakon upotrebe operite ruke. Proizvod je namijenjen za opću, neprofesionalnu uporabu.

Budite oprezni, važno je znati sljedeće:

– Lako zapaljiva tekućina i para (H225 )

– Uzrokuje jako nadraživanje oka (H319)

– Sadrži linalol, linalil acetat. Može izazvati alergijsku reakciju (EUH208)

– Ako je potrebna liječnička pomoć pokazati spremnik ili naljepnicu (P101)

– Čuvati izvan dohvata djece (P102)

– Čuvati odvojeno od topline, vrućih površina, iskri, otvorenih plamena i ostalih izvora paljenja. Ne pušiti (P210)

– Ne udisati aerosol (P260)

– Pri rukovanju proizvodom ne jesti, piti niti pušiti (P270)

– Rabiti samo na otvorenom ili u dobro prozračenom prostoru (P271 )

– U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ukoliko ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispiranje. (P305 + P351 + P338)

Biocidni proizvod rabiti pažljivo. Prije uporabe uvijek pročitati deklaraciju i podatke o proizvodu.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button