promo signPROMO ČLANAK

Lijekovi i terapije - 27. lipnja 2024.
AUTOR ČLANKA - ADIVA

Sea-Band narukvice: prirodan, neinvazivan izbor za pomoć kod mučnina

Muče vas jutarnje mučnine ili bolest putovanja? Rješenje se krije u primjeni akupresure koja se u kineskoj medicini koristi više od 4000 godina. Sea-Band narukvice djeluju na principu kontinuiranog pritiska pomoću plastičnog okruglog dijela narukvice na akupresurnu točku P6 koja se u akupresuri smatra točkom za sprječavanje osjećaja mučnine

SeaBand narukvice-mučnina

Mučnina je neugodan osjećaj u želucu koji može pratiti osjećaj potrebe za povraćanjem. Neugodna i bezbolna senzacija često je udružena sa znacima podražaja autonomnog živčanog sustava poput bljedoće i znojenja. Manjak sna, glad ili žeđ mogu uzrokovati mučninu.

Sea-Band proizvod ne sadrži lijek te zbog toga ne izaziva nuspojave. Vrlo je jednostavan za uporabu te je klinički ispitan. Također, zdravstveni stručnjaci preporučuju ovaj proizvod kao prirodan, neinvazivan izbor za pomoć kod mučnina. Narukvice su izrađene od elastične tkanine koja ih čini vrlo ugodnima za nošenje.

Što je akupresura i na kojem principu djeluju Sea-Band narukvice?

Akupresura se koristi u kineskoj medicini više od 4000 godina. Sea-Band djeluje na principu kontinuiranog pritiska pomoću plastičnog okruglog dijela narukvice na P6 (Nei – Kuan) akupresurnu točku, između dviju središnjih tetiva u blizini zgloba. Ta točka je poznata kao točka za sprječavanje osjećaja mučnine.

Za koga je prikladan Sea-Band?

Sea-Band je prikladan za djecu i odrasle.

Sea-Band može bit pravi izbor za putovanje ako patite od mučnina

Bez obzira na prijevozno sredstvo, mučnine na putovanju mogu biti vrlo neugodno iskustvo. Rani znakovi bolesti putovanja uključuju mirnoću, glavobolje, pospanost nakon čega slijedi nekontrolirano povraćanje. Lijekovi protiv mučnine mogu izazvati nuspojave, kao što je pospanost, stoga nisu pogodni za svakog.

Kliničko ispitivanje provedeno je kod djece u dobi od 2-15 godina za koje je poznato da pate od mučnine na putovanju. Ispitivanje je pokazalo izuzetne rezultate u 88,7% slučajeva.

Što uzrokuje mučnine na putovanju?

Mučnina, vrtoglavica i povraćanje uzrokovane bilo kojim oblikom prijevoza rezultat su krivih informacija u mozgu. Rezultat mučnina osjećaju i djeca i odrasli.

Sea-Band kod jutarnje mučnine

  • Ne sadrži lijek, bez nuspojava
  • Jednostavan za uporabu
  • Klinički ispitan

Mnoge trudnice pate od jutarnjih mučnina, a većina osjeti olakšanje tek 14. tjedan trudnoće. Nažalost, kod nekih trudnica mučnina i povraćanje može se nastaviti i tijekom cijele trudnoće.

Velik broj žena vrlo oprezno koristi lijekove zbog sigurnosti i zdravlja njihova djeteta. Znanstvena istraživanja pokazala su kako je jedan od najučinkovitijih neinvazivnih tretmana akupresura na P6 (Nei – Kuan) točku između dviju središnjih tetiva u blizini zgloba.

U Velikoj Britaniji prvo znanstveno istraživanje dokazalo je korisnost akupresure za ovo stanje, istraživanje je proveo profesor John Dundee iz Queens University u Belfastu. Talijanska istraživanja pokazala su učinkovitost i smanjenje mučnine kod 70% žena koje su koristile Sea-Band. Plastični okrugli dio narukvice vrši stalan pritisak na točku kojom pridonosi olakšavanju osjećaja mučnine.

Upute za korištenje Sea-Band narukvica

  • Postavite tri srednja prsta s unutarnje strane zgloba tako da je rub trećeg prsta postavljen na zapešću. Nei-Kuan točka nalazi se ispod ruba kažiprsta između dvije središnje tetive.
  • Pozicionirajte plastični okrugli dio narukvice okrenut prema dolje tako da vrši pritisak na akupresurnu točku. Ponovite postupak s drugom narukvicom.
  • Obje narukvice moraju biti nošene kako bi bile djelotvorne, narukvice postavite prije puta ili neposredno nakon početka puta.

Više informacija o Sea-Band narukvicama možete pronaći na ovom linku.

Sve dodatne upite možete ostvariti putem email adrese: [email protected]

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button