Lijekovi i terapije - 9. veljače 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Na listi lijekova HZZO-a uvrštena su četiri nova lijeka

Na listu ortopedskih pomagala stavljena su nova pomagala za kretanje, kontrolu šećerne bolesti, pomagala za probavni sustav...

novi lijekovi lista lijekova HZZO pomagala

Na liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) uvrštena su četiri nova lijeka te dodatno 52 pakiranja generičkih i kliničkih paralela i novih oblika već postojećih lijekova, priopćeno je u ponedjeljak nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Nova četiri lijeka su avelumab za liječenje karcinoma Merkelovih stanica, anestetik cisatrakurij, brolucizumab za liječenje makularne degeneracije i hidroksiklorokin za liječenje autoimunih bolesti.

Na listu ortopedskih i drugih pomagala stavljena su nova istovrsna pomagala za kretanje, kontrolu šećerne bolesti, pomagala za probavni sustav, obloge za rane, pomagala za disanje i elastično-kompresivna pomagala.

Nova pomagala na listi, korigirane su vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko-terapijske skupine i postupke

Na listu su stavljena suvremena pomagala nove generacije za urogenitalni sustav, pomagala za disanje i obloge za rane.

Stavljanjem novih lijekova i ortopedskih pomagala na liste HZZO-a osiguranicima se proširuju prava na teret obveznog zdravstvenog osiguranja, poručuju iz Zavoda.

U djelatnostima primarne zdravstvene zaštite korigirane su cijene zdravstvene zaštite u dijelu kalkulativnog iznosa koji se odnosi na vrijednost rada.

Također su korigirane vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko-terapijske skupine, dijagnostičko-terapijske postupke i dan bolničkog liječenja prema analizama i utvrđenom utjecaju vrijednosti rada na cijene usluga/postupaka.

Korekcije su obavljene u skladu s odredbama Dodatka II. Temeljnom Kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, kojim je utvrđeno povećanje osnovice za izračun plaća zaposlenih u javnim službama.

Izvor: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/na-listi-lijekova-hzzo-a-uvrstena-su-cetiri-nova-lijeka-15048954

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button