Lijekovi i terapije - 17. srpnja 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Spinraza uvrštena na HZZO-ovu listu lijekova

Spinraza, lijek za spinalnu mišićnu atrofiju kod djece, uvrštena je na osnovnu listu lijekova HZZO-a

Spinraza dodana na listu lijekova HZZO-a

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje na osnovnu je listu lijekova uvrstio Spinrazu. Riječ je o lijeku za spinalnu mišićnu atrofiju kod djece.

U priopćenju su objavili da su na osnovnu i dopunsku listu lijekova u redovnoj prceduri uvršteni novi lijekovi, među njima i Spinraza.

osnovni lijekovi

Osnovni lijekovi koje svaka zemlja treba imati na svojoj listi

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), osnovni lijekovi su oni koji zadovoljavaju osnovne prioritete liječenja stanovništva. Svaka država ima...

SAZNAJTE VIŠE

Priopćenje HZZO-a

“U osnovnu listu lijekova uvršteni su lijekovi: folitropin delta za liječenje neplodnosti, rezervni antibiotici ceftazidim+avibaktam i ceftarolin fosamil, tenofovir alafenamid za liječenje kroničnog hepatitisa B, lijekovi okrelizumab i kladribin za liječenje multiple skleroze, lijek nusinersen (Spinraza) za liječenje spinalne mišićne atrofije (tip I, II i III, za djecu do 18 godina koja nisu na mehaničkoj ventilaciji), lijek idebenon za liječenje Leberove hereditarne optičke neuropatije i kombinacija beklometazon+formoterol+glikopironij za liječenje kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB) te 2 nove indikacije uz lijek regorafenib: za liječenje gastrointestinalnog stromalnog tumora i hepatocelularnog karcinoma.

U dopunsku listu lijekova uvrštena su dva nova lijeka: eletriptan za liječenje migrenoznih glavobolja i tafluprost+timolol za liječenje glaukoma”, stoji u priopćenju HZZO-a.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button