promo signPROMO ČLANAK

Kosti i zglobovi - 28. srpnja 2023.
AUTOR ČLANKA - Redakcija, ADIVA Plus sadržaj

Ice Power hladna terapija iz Finske

Ovaj jednostavan hladni topikalni gel može ublažiti umjerenu bol i smanjiti invaliditet zglobova bez značajnih nuspojava

IcePower Arthro

Ice Power Arthro krema je jedinstvena hladna krema za tretiranje različitih problema sa zglobovima (npr. bol u zglobovima i otekli zglobovi). Posebno dizajnirana za ublažavanje boli i oticanja u malim zglobovima, poput prstiju.

Efekt hlađenja Ice Powera pojačan je glukozaminom, kondroitinom i MSM-om, koji su ključni za dobrobit zglobova.

Umasirajte kremu na problematično područje dva do tri puta dnevno. Za najbolje moguće rezultate preporučuje se korištenje kreme najmanje jedan mjesec. Proizvod je namijenjen samo za vanjsku upotrebu; izbjegavajte kontakt s očima, sluznicama i ranama.

Osnovne informacije o sastavu; mentol, kondroitin, glukozamin i MSM;

  • Mentol i ulje eukaliptusa hlade tkivo u području zglobova, čime se ublažavaju bol i oticanje.
  • Kondroitin je prirodni gradivni materijal hrskavičnog tkiva i podmazuje površine zglobova.
  • Glukozamin je tvar koja se prirodno nalazi u ljudskom tijelu. Postoji u svim vezivnim tkivima i igra ključnu ulogu u dobrobiti hrskavice zglobova.
  • MSM smanjuje upalu i napetost mišića, ublažava mišićnu bol i povećava cirkulaciju krvi. MSM sadrži učinke smanjenja osjetljivosti mišića i zglobova, pomaže oporavku od naprezanja i iznenadnog umora mišića.

Veličina pakiranja je 60 g.

Efekt topikalne hladne formule gela za osteoartritis ruku

U literaturi postoji nekoliko studija koje podržavaju upotrebu tople ili hladne terapije za osteoartritis  ruku. Najčešće su korištene topikalne kreme s kapsaicinom ili voskom za toplu terapiju. U nekoliko studija također su korišteni hladni oblozi za ublažavanje simptoma osteoartritisa.

U Kuopio University Hospital u Finskoj,  provedena je studija čiji je cilj bio je procijeniti uporabu nove gel formule kod pacijenata koji pate od osteoartritisa ruku. Provedeno je otvoreno kontrolirano ispitivanje. Studija je uključivala 58 pacijenata (10 muškaraca i 48 žena) s osteoartritisom prstiju, koji imaju bol ili oticanje. Prosječna dob pacijenata bila je 65 godina. Dijagnoza osteoartritisa ruku postavljena je kliničkom procjenom i potvrđena rendgenskim snimkama ruku.

U studijsku skupinu uključeni su pacijenti koji su imali bol veći od 40 mm prema Visual Analogue Scale te su imali oticanje i ukočenost zglobova prstiju. Bol je procijenjena prema VAS-u u stanju mirovanja i tijekom pokreta. Također su procijenjene pokretljivost i funkcije zglobova prema VAS-u. Sve te procjene su provedene prije studije (istraživanja), s praćenjem nakon dva i četiri tjedna.

Pacijentima je savjetovano korištenje topikalne kreme koja uključuje hladni oblik mentola, ostale određene sastojke te također glukozamin, kondroitin sulfat i MSM (Ice Power Arthro krema, Fysioline Ltd, Pharma, Finska). Savjetovana je primjena kreme dva puta dnevno na upaljene zglobove ruku.

PROMO
Gel Ice Power Cold

Praktični savjeti: kako koristiti Ice Power prije i poslije treninga

U vježbanju i treningu usmjerenom na cilj, važno je da izvedba bude dobra od početka i tijekom treninga, a...

SAZNAJTE VIŠE

Povećanje pokretljivosti i smanjenje bola

Rezultati istraživanja pokazali su da se je pokretljivost zglobova povećala tijekom prva dva tjedna za 19,5%, a nakon četiri tjedna liječenja dosegla je 35% u odnosu na početak. Bol se je smanjila sa 64 mm (u mirovanju) na 41 mm nakon četiri tjedna do kraja istraživanja.

Studija je potvrdila da ovaj jednostavan hladni topikalni gel  je ublažio umjerenu bol i smanjio invaliditet zglobova bez značajnih neželjenih događaja.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button