promo signPROMO ČLANAK

Koronavirus - 19. siječnja 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Važnost T-stanica u organizmu: lekcija koju smo naučili u dvije godine borbe s koronavirusom

Prema nedavnim znanstvenim istraživanjima, T-stanice osnova su našeg imuniteta i najvažniji faktor u borbi protiv COVID infekcija. Uz povjerenje da se znanstvenici i medicinsko osoblje trude postići ono najbolje, na nama je da si i sami pokušamo pomoći

T-stanice ulje crnog kima slatki pelin

Zbunjeni silnim podacima o tijeku epidemije, cijepljenju i necijepljenju, sve češće tražimo objašnjenja za koja često nema odgovora. Ono što znamo je da se znanstvenici istinski trude doći do mnogih objašnjenja kojima bismo mogli barem djelomično shvatiti zašto pandemija ne jenjava. Jednako tako zanimljiva je činjenica zašto su neki toliko otporni i odolijevaju zarazi unatoč izloženosti virusu, dok su drugi već nekoliko puta ugledali vlastiti pozitivan test. Nepoznanice su ono što nas najviše zaokuplja, stalne statistike i mjerenja iscrpljuju, ali malo pomalo dolazimo do odgovora. Tako se opet pokazalo, i prema spoznajama u konvencionalnoj medicini i u fitoterapiji, da su T-stanice osnova našeg imuniteta te najvažniji faktor u borbi protiv COVID infekcija. Uz povjerenje da se znanstvenici i medicinsko osoblje trude postići ono najbolje, na nama je da si i sami pokušamo pomoći.

Što je zapravo imunitet?Upoznajte obranu svog tijela

T-stanice pridonose prirodnoj imunosti na COVID

Poznati britanski news portal Telegraph.co.uk nedavno je objavio zanimljive činjenice upravo na tu temu. Navode se primjeri u kojima određene osobe unatoč visokoj izloženosti zarazi uporno dobivaju negativne testove, čime su se zaintrigirali znanstvenici i na temelju toga vrše istraživanja. Imunolozi i istraživači s područja Velike Britanije, konkretno na Sveučilištu Oxford i Imperial College, traže detaljnija objašnjenja testirajući na volonterima namjernu izloženost COVID-u te ponašanje njihovih antitijela i T-stanica. Najzanimljivija skupina za daljnja istraživanja su oni koji su unatoč izloženosti, bili negativni na PCR testovima, nisu imali antitijela, ali su imali mnogo veći broj T-stanica od prosjeka što dokazuje da su njihove T-stanice uništile virus u samom začetku, prije nego se stigao razviti u organizmu. Autorica studije i virusne imunologije Mala Maini na University College u Londonu zaključuje da tajna nije u izbjegavanju infekcije, već u tome da zahvaljujući visokoj razini T-stanica organizam veoma brzo eliminira virus i čini ga prirodno imunim na COVID.

Slatki pelin i ulje crnog kima – jaki imunomodulatori iz prirode

Fitoterapeut i apiterapeut, gosp. Ivo Bačlija, odlučio je upravo slatki pelin povezati s uljem crnog kima kako bi potencirao njegovu antivirusnu i antibakterijsku moć. Slatki pelin i ulje crnog kima zajedno uspješno djeluju protiv virusa, bakterija, gljivica i drugih patogena koji ugrožavaju pravilan rad našeg organizma. Macerat slatkog pelina u hladno prešanom ulju crnog kima predstavlja sinergiju dvije biljke koje su jaki imunomodulatori pa se koriste u borbi protiv najtežih bolesti.

Zašto baš postupak maceriranja? Prelijevanjem ljekovitog bilja pod visokom temperaturom ono gubi mnoga važna aktivna svojstva, što se događa i kod slatkog pelina kada od njega pokušavamo napraviti čaj za istu svrhu. Potapanjem u hladno prešanom ulju, što nazivamo maceriranjem, ulje crnog kima najbolje ekstrahira ono najznačajnije iz slatkog pelina, poput artemisinina, kamfora, karvakrola i luteolina te potiče patroliranje stanica imunološkog sustava u potrazi za invazivnim organizmima (virusima, bakterijama, gljivicama) ili abnormalnim stanicama raka, a nakon toga pokreće povećanje aktivnosti makrofaga (stanica koje uništavaju abnormalne stanice) i pomoćnih T-stanica koje usmjeravaju stanice ubojice na svoje ciljeve.

Maticcnjak_slatki pelin ulje crnog kima

Crni kim povećava aktivnost pomoćnih T-stanica

Što to znači? To znači da u osoba koje uzimaju crni kim dolazi do 55 postotnog povećanja aktivnosti pomoćnih T-stanica i 35 postotnog povećanja NK stanica ubojica. S druge strane, artemisinin, kvercetin, karvakrol, kamfor i luteolin iz slatkog pelina postaju izravni blokatori početnih stadija upale u gotovo svim tkivima i organima. Crni kim, osim što suzbija opasne kronične upale, regulira i odgovarajuću imunološku funkciju. Drugim riječima, ulje sjemenki crnog kima nudi istinsko uravnoteženje imunološkog sustava, promičući zdravu imunološku funkciju kada je to potrebno, dok istovremeno suzbija prekomjernu imunološku aktivnost (upalu) kada je štetna zbog čega ga mogu konzumirati i osobe s autoimunim oboljenjima.

Macerat 14 – dobar odabir u sezoni virusnih infekcija

Zajedno, u Maceratu 14, crni kim i slatki pelin najbolji su odabir prilikom sezona virusnih infekcija, ali i ne samo tada. Njegova zaštita je sveobuhvatna, mjerljiva i neškodljiva.

PROMO
slatki pelin ulje crnog kima imunitet

Sinergija za reguliranje imuniteta: Slatki pelin u hladno prešanom ulju crnog kima

Zajedno, u Maceratu 14, crni kim i slatki pelin zaista su najbolji odabir prilikom sezona virusnih infekcija, ali i...

SAZNAJTE VIŠE

Macerat 14 je optimalna kombinacija slatkog pelina i crnog kima te je u vrlo kratkom vremenu postao ambasador važnih poruka kupcima koje brend Matičnjak opetovano šalje – kod biljnih pripravaka je važna svježina, standardiziranost i sinergija. I ono najvažnije, priroda daje izvrsna rješenja samo ih moramo znati upotrijebiti.

Proizvode možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, a kompletan asortiman nalazi se u poslovnici Matičnjak Centar u Zagrebu, Kranjčevićeva 30. Za one sklonije online kupnji, na webshopu Matičnjaka na adresi https://maticnjakshop.com/ pronađite  detaljnije informacije o proizvodima.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button