Koronavirus - 1. listopada 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Obratite pozornost: Došlo je do velike promjene u trajanju COVID potvrda

EU digitalne COVID potvrde o cijepljenju u Republici Hrvatskoj sada vrijede 365 dana, a izdaju se i za cjepiva koja nemaju središnje odobrenje u Europskoj uniji. Trajanje ranije izdanih potvrda automatski se produžuje i nije potrebno ponovno podnositi zahtjev

COVID potvrda produljenje trajanja 365 dana

Prema odluci Nacionalnog stožera u sustav EU digitalnih COVID potvrda u Hrvatskoj od danas je implementirano novo pravilo kojim se produžuje trajanje potvrda o cijepljenju na 365 dana. Novo trajanje potvrda odnosi se na sve nove potvrde, kao i za one ranije izdane. Tekst prenosimo s portala Dnevnik.hr.

Hrvatski građani mogu EU digitalnu COVID potvrdu preuzeti u ljekarnama

Nova duljina trajanja COVID potvrda

Građani koji su već ishodili svoje potvrde neće morati ponovno tražiti izdavanje jer će im trajanje postojećih automatski biti produženo. Trajanje svojih potvrda građani mogu provjeriti pohranjivanjem potvrde u digitalni novčanik mobilne aplikacije CovidGO, a u slučaju putovanja u druge zemlje svakako je nužno provjeriti lokalna pravila koja su na snazi.

Sukladno prihvaćenoj reviziji dokumenta od strane mreže e-Zdravstva Europske komisije od 29. rujna 2021. omogućeno je izdavanje EU digitalnih COVID potvrda i za cjepiva koja nemaju središnje odobrenje u EU. S novom duljinom trajanja, još uvijek su na snazi ranije implementirana pravila izdavanja koja se odnose na cjepiva koja imaju središnje odobrenje u EU.

Tko može dobiti COVID potvrdu?

Potvrdu o cijepljenju tako mogu dobiti osobe koje su cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti COVID-19, osobe koje su cijepljenje s dvije doze različitih cjepiva koja se primaju u dvije doze, primjerice, osoba je primila prvu dozu cjepiva AstraZeneca, drugu Pfizer te osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi.

cijepljenje COVID-19

I ADIVA ljekarne sudjeluju u projektu cijepljenja protiv bolesti COVID-19

Zajednički projekt pod nazivom „Ljekarna kao mjesto cijepljenja protiv COVID-19 bolesti“ pokrenuli su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo...

SAZNAJTE VIŠE

Potvrdu mogu zatražiti i osobe koje su cijepljene jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan PCR test. Potvrdu mogu zatražiti od dana cijepljenja te će im ona također vrijediti 365 dana.

Izvor: https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/covid-potvrde-od-danas-vrijede-godinu-dana—668814.html?itm_source=HomeTopRow&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button