Koronavirus - 27. studenoga 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Kreće antigensko testiranje u 15 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola

Metodom slučajnog odabira i uz pristanak roditelja testirat će se po 120 učenika i 20 nastavnika u osam osnovnih i sedam srednjih škola u Gradu Zagrebu

antigensko testiranje skole

Grad Zagreb će, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada, provesti preliminarno istraživanje o prevalenciji koronavirusa među učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

Preporuke psihologa: kako dijete pripremiti za nastavu u doba korone

Tako će od 30. studenoga do 4. prosinca, djelatnici NZJZ-a testirati đake i nastavnike u osam osnovnih i sedam srednjih škola, objavio je na svojoj Facebook stranici zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prenosi net.hr.

Cilj: utvrditi prisutnost koronavirusa među učeničkom populacijom

U svakoj će se školi metodom slučajnog odabira, uz prethodnu suglasnost roditelja, testirati po 120 učenika i 20 nastavnika. Cilj antigenskih testiranja u zagrebačkim školama je dobiti informacije o prisutnosti koronavirusa među učeničkom populacijom, a o rezultatima će ovisiti daljnje epidemiološke mjere u zagrebačkim školama.

Izvor: https://net.hr/danas/hrvatska/krece-antigensko-testiranje-ucenika-u-zagrebu-testirat-ce-u-svakoj-skoli-ali-ne-sve-ucenike-trazit-ce-suglasnost-roditelja/

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button