promo signPROMO ČLANAK

Dječje zdravlje - 17. svibnja 2018.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

NAGRAĐUJEMO: Osvojite Philips AVENT 4-u-1 uređaj za pripremu zdrave hrane

Philips Avent 4-u-1 uređaj za pripremu zdrave hrane za djecu svakog će roditelja pretvoriti u spretnog kuhara. Uključite se u igru nagrađivanja na našoj Facebook stranici te brzo i lako kuhajte zdravo

igra nagrađivanja Philips Avent

Razdoblje uvođenja guste hrane uzbudljivo je i djeci i roditeljima. Dotad nepoznati okusi, primamljivi mirisi i neobične teksture – sve su to novi izazovi koje mališani savladavaju nakon šest mjeseci starosti kad počinje značajna i uzbudljiva avantura za cijelu obitelj.

A koliko je zanimljiva djeci, toliko može biti i pomalo stresna roditeljima, pred kojima se pojavljuju pitanja s kojima se dotad nisu susretali, poput razmišljanja o redoslijedu uvođenja namirnica i načinu njihove pripreme kako bi se očuvali vitamini i hranjive tvari.

Roditelji postaju spretni kuhari

Stručnjaci se slažu da je najbolji način pripreme hrane kuhanje na pari, koje omogućava zadržavanje svih nutrijenata, uz zadržavanje okusa i teksture voća, povrća i drugih namirnica. Međutim, kuhanje na pari može biti gnjavaža za koju roditelji nemaju uvijek vremena. Kako bi osigurao pripremu uvijek svježih obroka na što jednostavniji i brži način, Philips Avent osmislio je jedinstveni 4-u-1 uređaj za pripremu zdrave hrane za djecu koji svakog roditelja pretvara u spretnog kuhara.

Kako to postiže? Jednostavno, kombinacijom četiriju važnih funkcija u pripremi obroka – kuhanja na pari, miksanja, odmrzavanja i zamrzavanja. Na taj način roditelji u jednom uređaju dobivaju vrhunskog kuhinjskog pomagača na kojeg se uvijek mogu osloniti da će im pomoći u pripremi domaćih kašica za njihove najdraže.

Nije samo priprema dječjih kašica ono u čemu je Philipsov uređaj pravi majstor. Jednostavno rukovanje i ušteda vremena odlični su razlozi za njegovo korištenje i u pripremi obroka za cijelu obitelj

Korištenje Philips Avent 4-u-1 uređaja za pripremu zdrave hrane za djecu iznimno je jednostavno. Najprije je potrebno dobro oprati i po potrebi oguliti voće ili povrće te pripremiti meso ili ribu, narezati namirnice na manje komadiće i staviti u vrč. U spremnik se potom ulijeva voda te se pokreće funkcija kuhanja na pari, pri čemu strujanje pare omogućava ravnomjerno kuhanje svih namirnica. Završetak kuhanja obilježava zvučni signal pa se roditelji tijekom kuhanja mogu posvetiti nekim drugim aktivnostima i tako uštedjeti dragocjeno vrijeme za zajedničke trenutke s mališanima. Nakon kuhanja dolazi najbolji dio – vrč sa skuhanim namirnicama potrebno je okrenuti naopako, namjestiti na postolje i uključiti funkciju miksanja koja voće, povrće, meso, ribu ili mahunarke u tren oka pretvara u ukusnu kašicu. Pritom se sokovi koje hrana ispušta zadržavaju i ponovno miješaju u hranu, zadržavajući mirise i okuse zbog kojih će dijete kasnije lakše prihvatiti i zavoljeti različite namirnice.

Jednostavni recepti za mališane

U posudi zapremnine 1000 ml moguće je pripremiti i četiri obroka za mališana te potom dio spremiti u hladnjak ili zamrzivač do sljedeće prilike, a čišćenje i pospremanje gotovo je začas zahvaljujući mogućnosti pranja vrča i noža u perilici posuđa. Kako bi roditeljima olakšali pripremu obroka za mališane, Philips AVENT uz uređaj donosi i knjižicu recepata podijeljenu u četiri faze, sa savjetima i idejama poznate dječje nutricionistice i stručnjakinje za prehranu dr. Emme Williams. Naime, ovisno o dobi djeteta, namirnice je moguće miksati do željene gustoće i teksture te tako pripremati obrok u svim ranijim fazama odrastanja.

No, nije samo priprema dječjih kašica ono u čemu je Philipsov uređaj pravi majstor. Jednostavno rukovanje i ušteda vremena odlični su razlozi za njegovo korištenje i u pripremi obroka za cijelu obitelj. Jednom kad dijete savlada kašice i počne jesti veće komade, uređaj se i dalje može koristiti za brzo kuhanje na pari i pripremu prirodnog obroka, a  odličan je i za pripreme kremastih pirea ili osnova za guste povrtne juhe u kojima će uživati i veliki i mali ukućani.

Osvojite Philips AVENT 4-u1 aparat za pripremu zdrave hrane!

Igrajte se na našoj Facebook stranici ADIVA Savjetom do zdravlja, a pravila sudjelovanja pročitajte klikom na: Pravila igre nagrađivanja. 

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button