Neurologija - 5. listopada 2023.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize obilježava Svjetski dan cerebralne paralize

Svjetski dan cerebralne paralize obilježava se i ove godine, 6. listopada u Hrvatskoj, s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi

svjetski dan cerebralne paralize

Prema najnovijem Izvješću o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, ove godine u Hrvatskoj živi 26.852 osoba s cerebralnom paralizom i ostalim paralitičnim sindromima.

Udruge članice Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize stoga se aktivno uključuju u obilježavanje Svjetskog dana i provode kampanje prema vlastitom izboru pri čemu odabiru jedan ili više ciljeva kampanje na koji/koje će staviti fokus.

Ciljevi kampanje

Bilo da se radi o javnoj svijesti, građanskim pravima, dostupnosti medicinskih i terapeutskih pomagala, kvaliteti života, obrazovanju ili doprinosu društvu, udruge obilježavanjem zagovaraju doprinos pozitivnim promjenama u zajednici.

Udruge članice Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize pozivaju vas da im se pridružite na obilježavanju ovogodišnjeg Svjetskog dana cerebralne paralize u Splitu, gdje će se s Udrugom Srce prigodnim aktivnostima obilježiti ovaj važan dan među kojima su informiranje medija te redionice.

Program aktivnosti pogledajte ovdje:

cerebralna paraliza

Više informacija o cerebralnoj paralizi saznajte u videu na sljedećem linku:

Stranicu Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize posjetite na ovom linku.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button