promo signPROMO ČLANAK

Zdrava prehrana - 16. svibnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Korisni savjeti za pravilnu dohranu mališana

Zdrave prehrambene navike stvaraju se od malih nogu, još u najranijoj fazi odrastanja, a Philips Avent pomaže roditeljima u tome

Philips Avent zdravo kuhanje SuperMama podcast

Voće ili povrće? Blendano ili gnječeno? Rijetko ili gusto? S komadićima ili bez? Kuhano na pari ili u vodi? Većina će se roditelja djeteta starijeg od godinu dana s osmijehom i sjetom prisjetiti ovih pitanja. I njima samima su prolazila kroz glavu nakon što je njihov mališan napunio šest mjeseci i krenuo ususret novim okusima.

Zadovoljava li prehrana potrebu djece za vitaminima

No, oni roditelji koje tek čeka faza dohrane ulaze u nju s dozom neizvjesnosti, čak i bojazni, jer žele svom djetetu osigurati najkvalitetniju i najbolju prehranu od samog početka. A kako i ne bi, kad je poznato kako se zdrave prehrambene navike stvaraju od malih nogu, u najranijoj fazi odrastanja.

Najzahtjevnije, ali i najljepše razdoblje

Ipak, uvođenje dohrane ne mora biti stresno i komplicirano. Unatoč tomu što je riječ o jednoj od najzahtjevnijih faza roditeljstva, prvi koraci u pripremi obroka za dijete među najdragocjenijim su uspomenama. Roditeljima pružaju priliku da svom djetetu otkriju sasvim novi svijet – svijet novih okusa, zamamnih mirisa i neobičnih tekstura. Pritom se iz dana u dan pred roditeljima pojavljuju nove nedoumice. No uz pomoć stručnjaka i razmjenom iskustava moguće ih je jednostavno i brzo otkloniti. Važno je imati na umu kako će djeca u početku ponekad ispljunuti hranu jer ne znaju drugačije pokazati što žele. No s vremenom će lakše i brže prihvaćati nove namirnice. Uz to, svako je dijete različito, stoga treba poštivati njegovu individualnost i otkrivati mu nove okuse pažljivo i strpljivo.

Korisni savjeti u sklopu SuperMama podcasta

Na ovu neiscrpnu temu koja je od velikog interesa svim roditeljima, i u suradnji sa Natašom Brnas, ekipa iz Supermama je organizirala podcast gdje su adresirane sve nedoumice i kako se mogu riješiti. Podcast možete poslušati putem sljedećeg linka: SUPERMAMA PODCAST

Kuhanje na pari zadržava sve potrebne nutrijente

Uz korisne savjete o upoznavanju djeteta s različitim namirnicama, u podcastu je stavljen naglasak i na kuhanje na pari kao najbolji način termičke obrade hrane koji čuva hranjive sastojke, teksture i okuse obroka. Iz tog razloga nutricionistica i voditeljica Nataša Brnas za pripremu jela koristi Philips Avent uređaj za pripremu zdrave hrane za djecu 4-u-1 koji, kao i Philips Avent uređaj za pripremu zdrave hrane za djecu 2-u-1, roditeljima pomaže jednostavno pripremiti ukusne domaće kašice u kojima će djeca uživati u svim ranim fazama razvoja. Korištenje uređaja iznimno je jednostavno. Potrebno je očišćene i narezane namirnice staviti u vrč, dodati vodu u spremnik te pokrenuti funkciju kuhanja na pari. Pri čemu jedinstveno kruženje pare osigurava ravnomjerno kuhanje svih sastojaka, bilo da je riječ o voću, povrću, mesu, ribi ili mahunarkama. Zvučni signal javit će kad je kuhanje gotovo, a potom je vrč potrebno okrenuti naopako te izmiksati sastojke u kašicu željene gustoće, u kojoj će svi sokovi koje je hrana ispustila pri kuhanju ostati zadržani, dajući joj zamaman miris i okus.

PROMO
Philips Avent 4-u-1 zdravo kuhanje nagradivanje

Povodom Majčinog dana darujemo Philips Avent 4-u-1 za pripremu fine dječje papice!

Svaka majka zaslužuje najbolje za svoje dijete, a Philips Avent 4-u-1 uređaj omogućuje zdravo kuhanje na pari te miješanje...

SAZNAJTE VIŠE

Praktično za cijelu obitelj

Velika je prednost Philipsovih uređaja za pripremu hrane i njihov suživot s obitelji koji se nastavlja i nakon razdoblja dohrane, jer nude mogućnost kasnijeg korištenja za pripremu obroka za cijelu obitelj. U njima je moguće jednostavno kuhati namirnice na pari, a mogućnost miksanja odlično služi za spravljanje različitih jela, poput kremastog pirea od krumpira, graška, bundeve, celera ili drugog povrća, kao i osnova za ukusnu gustu povrtnu juhu od brokule, mrkve ili cvjetače. Naposljetku, brza priprema obroka u samo nekoliko poteza štedi dragocjeno vrijeme i energiju te, ono najvažnije, ostavlja više vremena za uživanje u zajedničkim obiteljskim trenucima.

Cijeli Philips Avent asortiman za pripremu hrane može pronaći na akciji ovdje.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button