promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 25. travnja 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

URO BALANCE: učinkovito rješenje u borbi protiv urinarnih infekcija

Yasenka URO BALANCE linija donosi proizvode koji djeluju brzo i učinkovito, ne izazivaju rezistenciju bakterija i sigurni su za korištenje i kroz dulji period kao prevencija

Yasenka URO BALANCE - urinarne infekcije

Dolaskom toplijeg vremena i prvih zraka sunca jedva smo dočekali spremiti čizme i kapute i uskočiti u proljetnu odjeću. Ali promjenjivo vrijeme i hladne večeri, često u kombinaciji s umorom i niskim imunitetom za sobom donose i neugodu u obliku urinarnih infekcija.

Neugodan osjećaj pritiska u donjem dijelu trbuha, česti nagon na mokrenje, bol i pečenje prilikom mokrenja najčešći su znakovi upale mokraćnog mjehura. O učestalosti problema govori podatak  da gotovo svaka druga žena (ali i 30% muškaraca) barem jednom u životu doživi neugodnu bol urinarne infekcije.

Najčešći uzročnik upala krije se u bakteriji E. coli

Escherichia coli prirodni je stanovnik probavnog sustava, a kada se ona nađe u mokraćnom sustavu dolazi do razvoja infekcije. Na početku infekcije često simptomi izazivaju samo nelagodu pa ih osobe ignoriraju pripisujući to prehladi, ali važno je djelovati odmah kako bi spriječili napredovanje upale i izbjegli razvoj infekcije do infekcije bubrega – pijelonefritis.

Što možemo učiniti kada osjetimo prve simptome?

Suprotno vjerovanju, antibiotik iako jako djelotvoran način borbe protiv upala, ne bi trebao biti prvi izbor. Zbog učestale i nepravilne primjene može doći do razvoja sojeva rezistentnih na antibiotike te ponavljane urinarne infekcije. Uz uništavanje loših bakterija antibiotik dodatno uništava i one dobre koje su zadužene za ravnotežu flore i zaštitu našeg tijela.

Prvi korak za kojim bi trebali posegnuti je liječenje infekcije prirodnim rješenjima.

Kao najučinkovitije prirodno rješenje pokazala se kombinacija D-manoze, američke brusnice i prirodnog diuretika.

D-manoza je prirodni šećer koji se uspješno veže na površinske izdanke E. coli i sprječava njezino vezanje na uroepitel. Zbog većeg afiniteta vezivanja E. coli za D-manozu, nego za stanice mokraćnog mjehura, na prirodan način sprječava se njezino vezanje za mokraćni mjehur. Upravo zbog toga osnova je antiadhezivne terapije o kojoj je proveden velik broj kliničkih studija koje su potvrdile pozitivan učinak. 

Kako bi sprječavanje vezanja za mokraćni mjehur bilo potpuno, D-manoza se kombinira s ekstraktom američke brusnice. Aktivne tvari ekstrakta brusnice (proantocijanidini) vežu se za drugi tip površinskih izdanaka, otklanjajući E. coli, kako bi se u potpunosti spriječila mogućnost vezanja za mokraćni mjehur.

Tako blokirane bakterije „plutaju“ u mokraćnom mjehuru i kako bi ih što prije izlučili iz organizma preporučuje se uzimati prirodne diuretike kao što su ekstrakt ptičjeg dvornika ili breze koji će potaknuti uriniranje i donijeti osjećaj olakšanja simptoma.

Upravo ova  kombinacija sastojaka dolazi u Yasenka Urobalance liniji namijenjenoj za brzo i učinkovito rješenje urinarnih problema kod svih osjetljivih skupina uključujući trudnice i djecu.

Yasenka URO BALANCE:

  • Oblik sirupa ugodnog okusa
  • Visoka koncentracija aktivnih sastojaka
  • Za djecu od 3. godine i odrasle

Yasenka - UrobalanceForte

Yasenka URO BALANCE forte:

  • Brzo i učinkovito rješenje za urinarne infekcije
  • Najjača kombinacija na tržištu – 3 grama D-manoze i 45 mg proantocijanidina iz brusnice
  • Sastojci sigurni za korištenje kod trudnica i dojilja
  • Praktični oblik vrećica

Yasenka URO BALANCE linija donosi proizvode koji djeluju brzo i učinkovito, ne izazivaju rezistenciju bakterija i sigurni su za korištenje i kroz dulji period kao prevencija.

Više informacija o URO BALANCE liniji potražite na ovom linku.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button