promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 22. rujna 2023.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Matična mliječ: savršena hrana za rast i razvoj djece

Matična mliječ je za pčele isto što i majčino mlijeko za ljude te ima gotovo identičan sastav pa se s pravom ističe da je idealna za zdravlje djece

REVIMED_matična mliječ

Brojna iskustva s matičnom mliječi pokazala su da samo nekoliko primjena tog pčelinjeg proizvoda potiče rast slabašne djece, regulira apetit te omogućava normalan i skladan razvoj.

Zašto je matična mliječ tako važna za dječje zdravlje?

Bebe pčela, odnosno larve, druga su populacija u košnici koja pored matice na početku svog života dobiva matičnu mliječ kao jedinu hranu. Zbog toga su bebe i mala djeca koja redovito konzumiraju mliječ puno zdravija, snažnija i naprednija. BIO matična mliječ kakvu nalazimo u REVIMED® proizvodima sadrži sve vitamine i minerale, pri čemu od vitamina prednjači B skupina, upravo ona koja je od suštinske važnosti za rast i razvoj, a posebno za živčani sustav i otpornost na stres.

Brza hrana uzima danak kod prehrane današnje djece

Brza hrana uzima velik danak kod današnje djece jer ne samo da pustoši njihova mlada i nerazvijena tijela kad je riječ o hranjivim i zaštitnim tvarima, nego može dovesti i do nedostatka koncentracije, hiperaktivnosti i povećane agresije. Ako se još u industrijski prerađenoj hrani nađe i veća količina hormona, može doći i do preranog ulaska u pubertet, što je sve češći slučaj. No dijete tada sazre fizički, ali ne i psihički i emotivno, što dovodi do preranog stupanja u spolne odnose i problema vezanih uz pogrešne odluke u vezi s tim područjem života.

U BIO matičnoj mliječi koja je u REVIMED® proizvodima, vitamini i minerali su savršeno uravnoteženi, a tu su i sve esencijalne aminokiseline, kao i nezasićene masne kiseline (poput onih u ribljem ulju), nužne za pravilan rast, razvoj i harmonično psihofizičko sazrijevanje djeteta.

REVIMED® riznica vitamina i minerala

REVIMED® je jedini uspio izbalansirati najbolje iz prirode i dobiti proizvode ugodnog okusa, koji u svojem sastavu objedinjuju liofiliziranu BIO matičnu mliječ, dehidrirani med, steviju, željezo i vitamin C. REVIMED® proizvodi namijenjeni su svima koji se žele pravilno hraniti ili tijekom duljeg razdoblja održavati i popraviti dobro stanje organizma te osnažiti imunitet. Mogu se konzumirati zajedno sa svim lijekovima i namirnicama, te nije potrebno raditi pauze tijekom korištenja. Preporučuju se svim uzrastima, djeci (već od 12 mjeseci starosti), ženama, trudnicama, starijim osobama, rekonvalescentima, sportašima i svima koji su izloženi svakodnevnom stresu.

Liofilizirana BIO matična mliječ i dehidrirani med u REVIMED® proizvodima zbog izrazite čistoće ne sadrže alergene, tako da nema alergijskih reakcija i mogu ih koristiti i osobe alergične na druge pčelinje proizvode.

REVIMED_matična mliječ_

Učenje, pamćenje i genetska predispozicija

Danas je poznato da se živčani sustav i mozak tijekom života regeneriraju, a posebno neka od najvažnijih područja mozga kao što je hipokampus koji je odgovoran za učenje, pamćenje i razvoj ličnosti. Ipak, sve se to najintenzivnije događa tijekom prvih godina života, kada je pravo vrijeme da se redovitim korištenjem matične mliječi dobije najviše. Matična mliječ, naime, podupire i stvaranje novih moždanih stanica i sinapsi tako što potiče razvoj matičnih stanica koje se mogu razviti u stanice bilo kojeg tkiva, odnosno organa.

Matična mliječ ima i antimutageno djelovanje

Otkriveno je da mliječ ima i antimutageno djelovanje, to jest da štiti gene od oštećenja izazvanih stresnim i zagađenim okruženjem, ali i da može pojačati aktivnost tzv. dobrih, adaptivnih gena te „utišati“ one koji nose sklonost nekom oboljenju. Djeca kojoj se već od 12 mjeseci starosti počne davati matična mliječ bit će otpornija i snažnija te će lakše izlaziti na kraj s prehladama koje ih čekaju u vrtićima, školama i općenito tijekom cijelog djetinjstva.

Antianemijski i antialergijski učinak

Matična mliječ potiče i stvaranje crvenih i bijelih krvnih zrnaca pa, osim imunostimulativnog, ima i antianemijski učinak, posebno u kombinaciji s dvovalentnim kelatnim željezom (najsličnije željezu u našem organizmu) kakvo je u REVIMED® Fe dodatku prehrani. Ispitivanja pedijatara pokazala su da mliječ smanjuje tegobe bronhijalne astme tako što smanjuje broj antitijela tipa IgE odgovornih za nastanak simptoma, čime se olakšava disanje i izbacivanje nagomilane sluzi iz dišnog sustava.

Matična mliječ i dijabetes

Juvenilni dijabetes danas je sve prisutniji zbog stresnog načina života, povećanog zagađenja i neodgovarajuće prehrane. Mliječ može pomoći i u tom slučaju jer potpomaže metabolizam masti i šećera, a sadrži i dva spoja koja nalikuju ljudskom inzulinu. Ipak, tu najviše dolazi do izražaja antistresno djelovanje mliječi i mogućnost ublažavanja nekih manifestacija same bolesti, poput loše cirkulacije, pada imuniteta, naglih promjena raspoloženja te problema sa snom.

Više informacija o blagotvornom djelovanju matične mliječi i REVIMED® proizvodima pronađite na ovom linku: https://revimed.hr/

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button