promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 17. studenoga 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Gorivo za stanice u obliku koenzima Q10

Nedostatak hranjivih tvari u našem organizmu može uzrokovati umor, iscrpljenost, ali i zdravstvene tegobe koje smanjuju našu kvalitetu života. Naše godine, neadekvatna prehrana, ubrzani životni tempo i stres pogoduju nedostatku važnog „goriva“ za naše stanice – koenzima Q10

META-CARE® Koenzim Q10

Koenzim Q10 je za tijelo vitalna tvar koja je svakoj stanici potrebna za proizvodnju energije. Tijelo ga može samo proizvesti, međutim, ta se sposobnost smanjuje s godinama, zbog čega adekvatan unos putem prehrane postaje sve važniji što smo stariji.

Koncentracija koenzima je za oko 30% niža u dobi od 40 godina i čak za 60% niža u dobi od 60 godina, s usporedbom razine koenzima kod dvadesetogodišnjaka.

Niske razine koenzima Q10

Niske razine koenzima Q10 ustanovljene su kod osoba s bolestima srca, visokim krvnim tlakom, prekomjernom tjelesnom težinom, bolestima desni (parodontoza), kod moždanog udara, alergija, astme, migrena i kod osoba starije dobi, a dodatno ga se preporučuje koristiti i kod idiopatske neplodnosti u muškaraca, kod terapije statinima te kao anti-age dodatak prehrani.

Kardiovaskularne bolesti i manjak koenzima Q10

Manjak koenzima Q10 najviše se odražava u slabijoj funkciji srčanog mišića, pa se preporučuje kod zatajenja srca, angine pektoris, srčanog infarkta te povišenog krvnog tlaka. Kao snažan antioksidans, u kombinaciji s vitaminom E, sudjeluje u prevenciji razvoja ateroskleroze.

Neplodnost muškaraca

Kliničke studije pokazale su da koenzim Q10 poboljšava kvalitetu spermija kod muškaraca s idiopatskom neplodnošću, koji su ga uzimali u dozi od 200 – 300 mg/dan. Tijekom istraživanja uočena je povezanost između koncentracije koenzima Q10 te koncentracije i pokretljivosti spermija.

Utjecaj na kožu

Koenzim Q10 najpoznatiji je po svom korisnom učinku na kožu – i to kao anti-age pomagač. S obzirom na činjenicu da se njegova proizvodnja u našem tijelu smanjuje s godinama, nakon 30. godine života već se mogu pojaviti znakovi njegova nedostatka na koži. Potiče sintezu kolagena i elastina, a ima snažno antioksidativno djelovanje. Zbog toga pozitivno djeluje na smanjenje nastanka bora, primijenjen izvana putem krema, a iznutra putem dodataka prehrani.

Koenzim Q10 svoj učinak pokazao je i kod psorijaze, kao dopuna konvencionalnoj terapiji. Studija objavljena u časopisu Nutrition provedena na 58 bolesnika s teškim oblikom psorijaze pokazala je da kombinacija antioksidansa i konvencionalne terapije pozitivno utječe na tegobe te istovremeno smanjuje razinu oksidativnog stresa. Ispitanici su tijekom mjesec dana dobivali koenzim Q10, vitamin E i selen.

Kako izabrati idealan koenzim Q10 u obliku dodatka prehrani?

META-CARE®_Koenzim Q10

Dodaci prehrani META-CARE® nude idealnu kombinaciju mikronutrijenata i biljnih ekstrakata. Kombiniraju jedinstvenu snagu prirode s najvišom kvalitetom i opsežnim znanjem o djelovanju te optimalnu kombinaciju sastojaka.

META-CARE® Koenzim Q10 sadrži idealno usklađenu kombinaciju visokokvalitetnog koenzima Q10, vitamina E i biljnog vitamina C, koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Vitamin C dodatno doprinosi normalnom stvaranju kolagena, normalnom metabolizmu stvaranja energije, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Ovaj dodatak prehrani nadopunjen je kurkuminom iz kurkume i ekstraktom crnog papra, koji dokazano povećava bioraspoloživost koenzima Q10 u tijelu.

Idealan je u svakoj dobi, a posebice kod iscrpljenosti svakodnevnim obavezama te u fazama tjelesnih napora, što uključuje i intenzivne sportske treninge.

Uzmite 1 kapsulu dnevno za vašu dnevnu dozu energije!

Više informacija o META-CARE® Koenzim Q10 dodatku prehrani saznajte na ovom linku.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button