promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 4. prosinca 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Obnova crijeva vaš je put do zdravlja

Centar Proimmun omogućuje vam detaljan prikaz laboratorijske analize biološke raznolikosti vašeg crijevnog mikrobioma te vam daje preporuku za probiotike vrhunske učinkovitosti

Zamislite da imate stablo koje volite. Jednoga dana opazite da mu je lišće poprimilo smeđu boju. Jasno vam je da će se uskoro osušiti i otpasti. Zamislite da možete pozvati stručnjaka koji vam nakon pomnog pregleda listova savjetuje da ih obojite u zeleno i ponovno prilijepite na grane kako bi se stablo barem doimalo zdravim. Svatko bi se složio da je to luda ideja. Ako želite da stablo doista bude zdravo, ne možete jednostavno prikriti problem. Morate proniknuti u njegov uzrok. A problem je najvjerojatnije u korijenu.

Dobre bakterije na izvoru imuniteta

Moćna uloga crijeva u imunološkoj obrani organizma

Upravo su crijeva i općenito naša probava taj korijen kojim se bavi diagnostički centar Proimmun.  Osnovan je 2015. godine s vizijom da aktivno sudjeluje u otkrivanju nastanka zdravstvenih rizika, koristeći pritom molekularno-biološke metode ispitivanja. Na čelu s Ružicom Matić, te u suradnji s njemačkim partnerom GANZIMMUN Diagnostics AG, u centru uspješno rade na rješavanju mnogih zdravstvenih problema. Njihova misija je osvijestiti pojedince i obitelji o važnoj i moćnoj ulozi crijeva u imunološkoj modulaciji koja je od središnjeg značaja za ljudsko zdravlje.

Personalizirani pristup centra Proimmun

Zadaća Proimmuna je uz liječničku suradnju i konzultacije omogućiti personalizirani pristup svakom pacijentu prilikom odabira širokog spektra usluga. Naposlijetku, uloga je centra ne samo zainteresirati nego vas i potaknuti da očuvate zdravlje cijelog organizma.

Njegujte crijevo poput brižnog vrtlara jer crijevo je najvažniji dio imunološkog sustava čovjeka (čak 80% imunoloških stanica nalazi se ondje). Stolica je najprecizniji prijenosnik informacija o stanju i funkcionalnosti vaših crijeva jer se hrana, putujući i razgrađujući od želuca, kroz tanko i debelo crijevo, susreće sa svim bakterijama i stanjima crijevnog okoliša.

Detaljan prikaz laboratorijske analize crijevnog mikrobioma

Proimmun vam omogućuje detaljan prikaz laboratorijske analize biološke raznolikosti crijevnog mikrobioma i određivanje dodatnih parametara kao što su: imunološkointestinalni status, poremećaj crijevne propusnosti, upalne promjene intestinalne sluznice (razni upalni procesi tankog i debelog crijeva). Analiza obuhvaća i ostale markere bitne za nastanak crijevne disbioze, a time i mnogobrojnih rizika za manifestaciju različitih poremećaja.

Analize su vrlo dobar dijagnostički alat koji omogućuje detekciju različitih mikroba ili poremećaja ravnoteže crijevne flore koja može utjecati na mnogobrojne fiziološke procese kao i na razvoj kliničke slike te preživljavanje bakterijskih kultura, a što je temelj standardne kvalitete proizvoda Nutrimmun.

Centar Proimmun probiotici crijeva zdravlje

Kvalitetni i učinkoviti probiotici odlika su Proimmun pristupa

„Pokretanjem Proimmun analiza u Hrvatskoj vrlo brzo smo se susreli s problemom kvalitetnih i učinkovitih probiotika. S obzirom na to da naše analize mjere i kvantitativnost, te se može vidjeti učinkovitost terapije, odlučili smo se našim pacijentima ponuditi ono najbolje, iza čega stojimo i što prema našem iskustvu pokazuje najbolje rezultate.

Zdravlje crijeva - što je crijevna mikrobiota

Što je crijevna mikrobiota?

Mikrobiota crijeva i kože postaje sve važnija pa je crijevna mikrobiota česta tema i brojnih međunarodnih svjetskih kongresa

SAZNAJTE VIŠE

Nutrimmun proizvodi s kojima radimo – MyBIOTIK®PUR, MyBIOTIK®PROTECT, MUCOZINK®, MyBIOTIK®IMMUGY – u sebi sadržavaju pažljivo odabrane probiotičke sojeve, vitamine i minerale koji u kombinaciji pridonose općem boljitku vašeg organizma kao i imunitetu“, ističe Ružica Matić te dodaje: „Da bi probiotičke kulture mogle doći na mjesta događaja – tj. u crijevo – moraju dobro podnijeti putovanje kroz želudac. Visoki stupanj prirodne otpornosti prema želučanim i žučnim sokovima garancija je sposobnosti za preživljavanje bakterijskih kultura što su temelj standardne kvalitete proizvoda Nutrimmun“.

Proimmun vas poziva da očuvate svoje zdravlje jer zdravlje je vaše najveće bogatstvo.

Detaljnije informacije potražite na www.proimmun.hr

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button