promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 17. lipnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Metvica: spas za probavni sustav

Metvica ima širok spektar primjene, a najpoznatija je po djelotvornosti na probavni sustav. Osim kod problema s probavom, može pomoći i u smirivanju glavobolje te kod niza drugih tegoba

metvica probavni sustav kapsule ulja metvice Biofarm Natura Line

Paprena metvica (lat. Mentha piperita) višegodišnja je biljka koju je vrlo lako uzgojiti, a njezin intenzivni  miris, okus i ljekovitost samo su dodatni plus zašto bismo svi trebali imati tu skromnu biljku u svom vrtu.

Pomoć u smirivanju probavnih tegoba i glavobolje

Kemijski spojevi paprene metvice mogu pomoći kod tegoba probavnog sustava. Proučavanjem utjecaja spojeva iz ulja paprene metvice na ljude koji imaju sindrom iritabilnog crijeva pokazalo se kako je metvica učinkovita kao pomoć u smirivanju simptoma. Osim navedenog, metvica se koristi za opće poboljšanje stanja probavnog sustava te za smanjenje osjećaja mučnine uslijed putovanja.

Ulje metvice se često uzima i za smanjenje učestalosti i intenziteta glavobolja. Eterično ulje metvice dobiva se vodenom destilacijom herbe mente, a aktivne sastavnice ulja poput mentona, djeluju protuupalno i opuštajuće.

metvica probavni sustav kapsule ulja metvice Biofarm Natura Line

Dodatak prehrani iz Biofarm Natura Line linije

Kapsule metvice iz Biofarm linije Natura Line sadrže 150 mg eteričnog ulja metvice. U preporučenoj dnevnoj dozi od 3 kapsule, tijelo dobiva zadovoljavajuću količinu ulja metvice koja blagotvorno djeluje na probavni sustav. Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno, a ako je određeno stanje već nastupilo, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Više o proizvodu saznajte na biofarm.hr

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button