promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 16. travnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Koenzim Q10: snažna podrška zdravlju srca

Q10 je jedan od najvažnijih tjelesnih koenzima s antioksidativnim djelovanjem. Topiv je u mastima i nalazi se u gotovo svim stanicama tijela, no najviše je zastupljen u srcu, jetri, gušterači i bubrezima

Koenzim Q10 zdravlje srca dodaci prehrani

Iako ga organizam proizvodi prirodnim putem, s godinama se njegova količina smanjuje.

Prirodni izvori koenzima Q10 iz hrane su meso, riba i orašasti plodovi. Međutim, količina koenzima Q10 u spomenutim prehrambenim namirnicama nije ni približno dostatna za značajno povećanje razine ovog važnog koenzima u tijelu. Pogotovo kod osoba koje su starije od 30 godina, s obzirom na to da se proizvodnja koenzima Q10 s godinama drastično smanjuje. Također, utvrđena je posebno niska razina koenzima Q10 kod osoba s određenim zdravstvenim tegobama poput srčanih bolesti, ali i onih koji uzimaju lijekove za snižavanje razine kolesterola (statine). Upravo se zbog toga preporučuje suplementacija koenzimom Q10.

Tri važne funkcije: smanjuje umor i bore, pomaže srcu

Ključan zadatak koenzima Q10 je proizvodnja stanične energije, što može biti itekako korisno pri rješavanju problema kroničnog umora i iscrpljenosti.

Druga važna funkcija je zaštita stanica od oksidativnog stresa, tj. neutraliziranje štetnog djelovanja slobodnih radikala. Koenzim Q10 ima blagotvoran učinak na stanje kože te je važan anti-aging suplement s obzirom na to da je dokazano da može pridonijeti smanjenju nastanka bora kada se uzima iznutra, ali i izvana (najčešće u serumima i kremama).

Treće i najzanimljivije područje djelovanja koenzima Q10 odnosi se na prevenciju i komplementarnu terapiju bolesti srca s obzirom na to da može unaprijediti srčanu funkciju. Primjerice, istraživanja su dokazala da koenzim Q10 može pomoći kod stanja kongestivnog zatajenja srca, kao i visokog krvnog tlaka, posebno kod starijih osoba.

PROMO

Liposomalni vitamini u kapsulama: snažna podrška vašem zdravlju

Uzimanje dodataka prehrani mudra je odluka. Posebice u sezoni alergija, gripe i ostalih infektivnih bolesti kao i tijekom zimskih...

SAZNAJTE VIŠE

Q10 ULTRA u oralnom spreju za bolju apsorpciju

Preporučujemo uzimanje 365 nature oralnog dodatka prehrani u spreju Q10 ULTRA koji u 5 raspršivanja sadrži preporučenu dnevnu dozu od 50 mg koenzima Q10. 365 nature formula osnažena je vitaminom B1 (tiaminom) koji doprinosi normalnoj funkciji srca, normalnom metabolizmu stvaranja energije te normalnoj živčanoj i psihološkoj funkciji. Ova sinergijska kombinacija iznimno je djelotvorna, a tekući oralni način uzimanja osigurava izvrsnu apsorpciju.

Inovativni 365 nature oralni suplementi dostupni su u svim bio&bio trgovinama, u odabranim ljekarnama i trgovinama zdrave hrane kao i na web shopu www.365nature.hr.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button