promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 16. lipnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Češnjak: prirodan antibiotik za suzbijanje svih vrsta upala

Prije nekoliko tisuća godina otkrivena su ljekovita svojstva češnjaka. Danas se njegova ljekovitost koristi u jačanju imuniteta i poboljšanju općeg stanja ljudskog organizma

Češnjak (lat. Allium sativum) je jedna od biljki koju svakodnevno koristimo u kulinarstvu jer svako jelo učini ukusnijim. Istovremeno je i vrlo ljekovit jer sadrži spoj alicin koji ima jako protuupalno djelovanje na organizam. Potvrđeno je kako alicin u svom čistom obliku djeluje antifungalno, antibakterijski, uključujući i djelovanje na sojeve bakterije E.Coli, antiparazitski i  antivirusno. 

Djelotvoran na ljudski organizam

Ljekovita svojstva češnjaka su otkrivena prije nekoliko tisuća godina, a znanstvenici su potvrdili njegovo pozitivno djelovanje na ljudski organizam. Zbog toga se češnjak danas koristi kao dodatak prehrani koji može osnažiti imunitet i poboljšati čovjekovo opće zdravlje.

Svakodnevno suočavanje sa stresnim situacijama može oslabiti imunitet, nepovoljno utjecati na krvožilni sustav i na opće stanje organizma. Češnjak sadrži spojeve poput alicina koji tijelu pomažu u borbi protiv štetnih čimbenika.

kapsule ulja češnjaka Biofarm Natura Line imunitet ljekovitost

Prva pomoć kod kardiovaskularnih i probavnih tegoba

Češnjak sadrži niz spojeva sumpora koji štite od oksidativnog stresa i upala. Uz to, obiluje vitaminom C, selenom, manganom i vitaminima B skupine zbog čega je najpoznatiji po pozitivnom djelovanju na imunitet. Češnjak utječe na razinu kolesterola u krvi, smanjuje višestruko štetno sljepljivanje krvnih pločica ili trombocita cirkulaciji i smanjuje krvni tlak zbog čega je prva pomoć kod kardiovaskularnih tegoba. Češnjak se koristi i kod ublažavanja probavnih tegoba jer suzbija loše bakterije poput Helicobacter pylori koja je česti uzročnik gastritisa i drugi bolesti želuca.

Dodatak prehrani iz Biofarm Natura Line linije

Kapsule ulja češnjaka iz Biofarm Natura Line linije sadrže 10 mg ulja češnjaka, od čega 0,028 mg alicina, koji pomaže kod navedenih tegoba. Kapsule su pogodne za korištenje u bilo koje doba dana, a ne sadrže miris i okus. Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno, a ako je određeno stanje već nastupilo isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Za više informacija o proizvodu posjetite biofarm.hr.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button