promo signPROMO ČLANAK

Prirodna kozmetika - 1. srpnja 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

ProSkin hidratantni losion za tijelo: kremasta formulacija obogaćena probioticima

Hidratantni losion iz Sensapharma namijenjen je za svakodnevnu njegu tijela. Pomaže kod simptoma suhe i vrlo suhe kože te u obnovi oštećene i nadražene kože sklone crvenilu i ljuskanju

ProSkin hidratantni losion za tijelo

Kremasta formulacija čiju jedinstvenost čine lizati probiotičkih kultura Bifidobacterium i Lactococcus namijenjena je za svakodnevnu njegu tijela i pojačanu njegu kada je koža izložena koži stresnom pojačanom sunčevom zračenju. Njeguje i hrani suhu, ispucalu kožu sklonu crvenilu i ljuskanju.

Blagotvorno djelovanje probiotika i vitamina

Bifidobacterium djeluje na uklanjanje otpadnih tvari iz stanica, smanjuje štetnost UV zračenja i potiče aktivaciju detoksifikacijskog sustava na koži. Lactococcus potiče ljuštenje odumrlih stanica s površine kože, obnavlja zaštitnu barijeru kože, ubrzava obnovu površinskog sloja kože i ima antimikrobni utjecaj.

Losion je obogaćen vitaminima B3, E i F. Vitamin B3 (niacinamid) stimulira sintezu ceramida, važnog strukturnog elementa koji čini dio zaštitne barijere kože, te na taj način značajno smanjuje crvenilo i hiperpigmentacijske mrlje. Vitamin F naziv je za kombinaciju esencijalnih masnih kiselina, linolne i alfa-linolenske, koje čine 40% masnih kiselina u ljudskoj koži. Njihova glavna funkcija je pospješivanje procesa zacjeljivanja rana i elastičnosti kože, čime pružaju potporu u obnovi površinskog sloja kože i održavanju razine hidratacije. Vitamin E je jak antioksidans koji neutralizira štetne slobodne radikale, a njegova najvažnija fiziološka funkcija je apsorpcija štetnog UV zračenja koje uzrokuje mnoge posljedice poput opeklina i pigmentacijskih mrlja.

Sadrži ulja borazine i amaranta te shea maslac

ProSkin losion svoja njegujuća svojstva može pripisati i djelovanju ulja boražine i ulja amaranta. Ulje boražine, kao posebno važan sastojak losiona, sadrži važnu gama linolensku masnu kiselinu koju koža ne može sama sintetizirati, a koja pomaže u održavanju hormonalne ravnoteže kože i ravnoteže masnih kiselina. Prevenira ispucalost kože, održava elastičnost, štiti površinski sloj kože i djeluje protuupalno, smirujuću tako upalne procese kože. Ulje amaranta sadrži skvalen, lipid koji čini dio lipidne barijere kože, tokoferole, tokotrienole i linolnu kiselinu koji kožu čine hidratiziranom.

Shea maslac, zahvaljujući svojem iznimnom svojstvu prodiranja u dublje slojeve kože, dodatno potpomaže aktivnost ostalih navedenih aktivnih sastojaka, a poznat je i po protuupalnom i antimikrobnom djelovanju na kožu.

Proizvod možete pronaći u svim boljim ljekarnama ili ga direktno naručite na ovom linku.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button