Koža, kosa i nokti - 10. studenoga 2017.
AUTOR ČLANKA - Promo

Povratak u ravnotežu kože sklone aknama

Tijekom života 80% osoba ima problem s aknama. Nečista koža nije samo estetski problem već može prouzročiti probleme sa samopouzdanjem, što je komponenta koju ne treba olako shvatiti

Oporavak kože sklone aknama

Tijekom života 80% osoba ima problem s aknama. Akne mogu nastati zbog različitih uzroka; porast razine hormona u pubertetu, disbalans u hormonima tijekom života, bakterije, lijekovi, kozmetički preparati.

U pubertetu dolazi do hormonalnih promjena pa se nastanak akni često povezuje isključivo s tinejdžerskim godinama. Međutim, niz je uzroka koje treba pomno sagledati. Znanstvena istraživanja su dokazala da akne nastaju kao posljedica prekomjerne proizvodnje sebuma te popratnog pojačanog razvoja folikularnih stanica kože i razmnožavanja bakterija. Akne se mogu pojaviti u različitim oblicima; počevši od neupalnih komedona, upalnih akni do cističnih promjena.

Akne i Sébium Global

Biologija kože inspirirala je BIODERMU. Laboratorij BIODERMA kreirao je proizvod koji se može primijeniti globalno na sve oblike akni. Sébium Global krema djeluje na biološkim principima, održava kakvoću kožnih lipida i masnih kiselina.

Nečista koža nije samo estetski problem već može prouzročiti probleme sa samopouzdanjem, što je komponenta koju ne treba olako shvatiti. Bitno je prema preporuci dermatologa pravovremeno započeti terapiju

FLUIDACTIV™ te bakuchiol čine patentiranu kombinaciju aktivnih sastojaka biljnog podrijetla, koja štiti lipide od oksidacije i sebum od zgušnjavanja. Sébium Global krema poboljšava izgled masne kože sklone prištićima, štiti od zatvaranja pora i nastanka komedona te uspostavlja prirodnu ravnotežu vlažnosti kože. Koristi se kao dnevna i noćna njega masne i nečiste kože sklone aknama.

Terapija za akne i Sébium Hydra

Nečista koža nije samo estetski problem već može prouzročiti probleme sa samopouzdanjem, što je komponenta koju ne treba olako shvatiti. Bitno je prema preporuci dermatologa pravovremeno započeti terapiju. U pravilu, dermatolog će preporučiti kombinaciju preparata za liječenje akni. Postoje slučajevi u kojima se koristi oralna antibiotska terapija s antibakterijskih i protuupalnim učinkom. Prilikom liječenja teških oblika akni, često se koriste lijekovi koji rezultiraju pojačanom suhoćom kože (iatrogena suhoća).

Prvi korak u oporavku kože nakon agresivnih medicinskih tretmana je pravilna hidratacija. Kako bi se nadoknadio gubitak vlage nakon dermatoloških i medicinskih tretmana, Sébium Hydra krema bogata ceramidima osigurat će koži optimalnu hidrataciju i vratiti koži izgubljenu mekoću i gipkost. Istodobno, koža će biti zaštićena od pojave nepravilnosti. Kombinacija aktivnih sastojaka FLUIDACTIVTM štiti lipide od oksidacije i sebum od zgušnjavanja. Sébium Hydra krema je izrazito lagana, nemasne strukture s regenerativnim, umirujućim i blagim antibakterijskim učinkom. Stoga se preporuča primjena Sébium Hydra kreme za svakodnevnu njegu mješovite/masne kože koja zahtjeva intenzivnu hidrataciju.

Da bi se postigao što bolji učinak, kreme se nanose na prethodno dobro očišćenu kožu. Za čišćenje i pranje kože preporučujemo korištenje Sébium H2O micelarne otopine ili Sébium Gel moussant pjenušavog gela.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button