Koža, kosa i nokti - 2. studenoga 2017.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Intenzivna njega suhe kože

Potreba za intenzivnom njegom kože najviše je naglašena tijekom zime. Zima je godišnje doba kada je koži potrebna dodatna njega, zaštita i hidratacija

suha koža

Svakodnevno tuširanje, centralno grijanje te hladan zrak i vjetar dovode do nepovoljnih posljedica peckanja, zatezanja i jakog svrbeža kože uz mogućnost razvoja crvenila

Nabrojene promjene nastaju radi oštećenja zaštitne kožne barijere. Upravo je iz tog razloga ključno koristiti dermokozmetičke proizvode namijenjene zaštiti i obnovi kožne barijere. Takva je koža izrazito osjetljiva i treba se pridržavati smjernica o higijeni osjetljive kože. Potrebno je tuširati se ili kupati se što kraće, vodom koja nije previše topla, kako kožu ne bismo još više isušili. Važno je kožu nježno obrisati mekim ručnikom, bez grubih poteza. Bitno je usmjeriti pozornost na proizvode za higijenu jer na njih često ne obraćamo dovoljno pažnje.

Biologija kože inspirirala je BIODERMU u kreiranju proizvoda iz linije Atoderm, namijenjenih higijeni i njezi suhe kože. Oni štite hidrolipidni balans i obnavljaju zaštitnu kožnu barijeru.

Atoderm Huile de douche

 Atoderm Huile de douche je umirujuće i hranjivo ulje za tuširanje i pranje suhe, izrazito suhe i pojačano osjetljive kože. Njegova baza su lipidi biljnog podrijetla koji nježno čiste uz očuvanje hidrolipidnog balansa. Odmah vraćaju koži osjećaj ugode i intenzivnu hidrataciju koja traje čak 24 sata. Ulje optimalno obnavlja kožnu barijeru i umanjuje iritaciju patentiranom kombinacijom aktivnih sastojaka SKIN BARRIER THERAPYTM. Ulje je bogato vitaminom PP, sastojkom ključnim u umanjivanju suhoće kože. Atoderm Huile de douche je potrebno nanijeti na mokru kožu, lagano utrljati da se stvori blaga pjena, a potom isprati toplom vodom. Izvrsno je za higijenu suhe i atopične kože svih članova obitelji; dojenčadi, djece i odraslih.

Atopijski dermatitis

Riječ je o čestoj upalnoj bolesti kože koju obilježavaju suhoća kože, svrbež i crvenilo. Procjenjuje se da između 15 i 20 posto djece predškolske i školske dobi boluje od atopijskog dermatitisa. Pri tome se najčešće radi o vrlo blagim oblicima, koje roditelji katkad i ne zamijete, kao što su crvenilo i blaga suhoća obraza u zimskim mjesecima. U suradnji s dermatologom preporučuju se emolijenti za ublažavanje svrbeži, umirenje nadražaja i bogatu hidrataciju, najmanje 2 do 3 puta dnevno. Redovitom uporabom emolijenata smanjuje se potreba za korištenjem lijekova, smanjuje se učestalost i intenzitet izbijanja ekcema.

Atoderm Intensive Baume

Zahvaljujući istraživanju koje je trajalo 5 godina, Laboratorij Bioderma je razvio inovativni biološki patent nazvan SKIN BARRIER THERAPYTM, sastojak Atoderm Intensive emolijentnog balzama. Ovo je prvi patent koji na temelju bioloških principa postiže dugotrajnu otpornost hidrolipidne kožne barijere. Patent obnavlja cjelovitost kožne barijere te osigurava trenutnu zaštitu i hidrataciju kože, uz zaštitu od transepidermalnog gubitka vlage. Sastojci proizvoda potiču proizvodnju lipida i strukturnih proteina te reguliraju bakterijsku ravnotežu. Zahvaljujući ovom patentu, Atoderm Intensive emolijentni balzam predstavlja temeljnu njegu atopične kože. Učinkovito smiruje nadražaj, uspostavlja ravnotežu vlažnosti te osnažuje kožnu barijeru. Mogu ga koristiti svi članovi obitelji; dojenčad, djeca i odrasli.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button