promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 5. lipnja 2024.
AUTOR ČLANKA - ADIVA

Gljivične infekcije noktiju: pomoći si kako? Lako(m)!

FungilacSET, iz hrvatske kompanije Jadran-galenski laboratorij, ljekoviti je lak koji se nanosi samo jednom tjedno na mjesto gljivične infekcije. Zbog oblika laka dublje prodire u nokat nakon nanošenja, a nakon sušenja lijek se zadržava u noktu

gljivične infekcije noktiju FungilacSET Jadran-galenski laboratorij

Gljivice su mikroorganizmi koji žive posvuda oko nas, ali i u nama. O tome hoće li nam gljivice prouzročiti neki štetni učinak (ili nam neće uopće štetiti) ovisi o vrsti gljivice i mjestu na kojem se nalazi, kao i mjestu na koje mogu doprijeti. Jedne od najčešćih gljivičnih infekcija koje po nekim procjenama zahvaćaju i do 25% ljudi su gljivične infekcije noktiju – takozvane onihomikoze.

Česte su i infekcije kože, posebice kože stopala i kože oko prstiju. Međutim, gljivične infekcije kože i noktiju se razlikuju i zbog toga ih se treba na drugačije načine liječiti. Za početak, razlika je u građi noktiju i kože. Nokti su puno deblji, tvrđi i nepropusniji, napravljeni od više slojeva bjelančevine keratina. Njihov početak je u takozvanom matriksu, „korijenu“ nokta koji izvire ispod kože. Zbog različitosti u građi, potrebno je odabrati i pravi oblik preparata koji se nanose.

Kako možemo prepoznati gljivične infekcije noktiju?

Možda se pitate kako ih prepoznati? Ukoliko primijetite bilo kakve čudne promjene na noktima, npr. promjene boje u žućkastu, bjelkastu ili smeđu, promjene u građi poput lomljenja nokta, ljuskanja ili propadanja, postoji mogućnost da imate gljivičnu infekciju noktiju. U tom je slučaju najbolje uputiti se u ljekarnu po savjet ljekarnika koji vam može pomoći u odabiru najboljeg rješenja za vas. Terapija je nažalost dugotrajna i mukotrpna, može potrajati od 6 do 9 mjeseci za nokte na rukama te od 9 do 12 mjeseci za nokte na nogama, no važno je započeti, a nakon toga ustrajati i ne odustajati.

Otopine, kreme, losioni, olovke… koju terapiju odabrati?

Na hrvatskom tržištu je dostupan velik broj različitih terapeutskih mogućnosti za problem gljivičnih infekcija noktiju. Dolaze u različitim oblicima – otopine, kreme, losioni, olovke… Ali koji oblik izabrati? Moguće je pristupiti problemu gljivičnih infekcija noktiju na elegantan način. Kako? Lako(m) – lijekovi u obliku laka su posebno pogodni za korištenje.

fungilacSET_banner

FungilacSET – elegantan način tretmana gljivica na noktima – lako(m)!

Upravo lijek FungilacSET, iz hrvatske kompanije Jadran-galenski laboratorij, dolazi u obliku ljekovitog laka za nokte. FungilacSET sadrži aktivnu tvar amorolfin koja djeluje na široki spektar gljivica koje mogu prouzročiti infekcije noktiju tako da im zaustavlja rast i širenje te ih eliminira.

Prednost: nanosi se samo jednom tjedno

FungilacSET se nanosi samo jednom tjedno, upravo zbog oblika laka koji dublje prodire u nokat nakon nanošenja, a nakon sušenja se lijek zadržava u noktu. Zato svakako možete izabrati jedan dan u tjednu (možda ga dodati u nedjeljni ritual pripreme za novi radni tjedan?) i rezervirati ga za liječenje zaraženih noktiju.

Odlično se prekriva i omiljenim lakom za nokte u boji!

Osim praktične primjene jedanput tjedno, slobodno možete lakirati nokte svojim omiljenim lakom za nokte u boji. Kozmetički lak neće utjecati na djelovanje amorolfina pa tako svoj problem s gljivičnom infekcijom noktiju možete elegantno prekriti. Sezona sandala i otvorene obuće svakako može započeti!

FungilacSET dolazi u pakiranju s 10 aplikatora koji se mogu ponovno koristiti nakon primjene lijeka, dovoljno ih je počistiti alkoholom i osušiti.

Dostupan je bez recepta u ljekarnama diljem Hrvatske te ga za liječenje gljivičnih infekcija noktiju mogu koristiti sve odrasle osobe, a posebice je pogodan za sportaše, starije osobe te osobe s bolestima poput dijabetesa i psorijaze.

Detaljnije informacije o proizvodu saznajte na ovom linku.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button