promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 28. listopada 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Bioskin Sensitive balzam u službi atopijskog dermatitisa

Vodeći računa o potrebama suhe i osjetljive kože sklone atopiji, Elbi Medikal razvio je potpuno prirodnu formulu, Bioskin Sensitive balzam

atopijski dermatitis Bioskin Sensitive balzam

U većini slučajeva, atopijski dermatitis javlja se u ranom djetinjstvu, između drugog i šestog mjeseca života, no može se javiti i u odrasloj dobi. Znanstvena istraživanja pokazuju da djeca imaju genetsku predispoziciju za razvoj atopijskog stanja kože. Takva djeca imaju izrazito suhu kožu s crvenilom na obrazima, a nerijetko im i roditelji pate od atopijskog dermatitisa. U dojenčadi i djece do druge godine života, atopijski dermatitis se najčešće javlja na licu, naročito na obrazima, vlasištu, vratu, trupu, vanjskoj strani ruku i nogu. Kako dijete odrasta dolazi do lokalizacije te kroničnog tijeka bolesti. Stoga je kožu potrebno adekvatno njegovati i hraniti, kako bi se nadomjestili lipidi i proteini te ograničilo daljnje isušivanje kožne barijere.

Uzroci atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis najčešće je rezultat kombinacije nasljeđa i okolišnih čimbenika. Uslijed genetskog manjka proteina i lipida dolazi do promjena na kožnoj barijeri, povećava se propusnost kože i transepidermalni gubitak vode. Ove promjene vode ka osjetljivosti na alergene te razvoju i širenju bakterije Staphylococcus aureus. Dolazi do upalnog procesa koji uzrokuje svrbež i ljuskanje kože te pojavu ekcema. Ekcemi se najčešće javljaju zimi i u početku su crveni i mekani, a s vremenom postaju zadebljani i suhi. Premda su boja, jačina i mjesto osipa različiti, osip uvijek svrbi. Stanja koja mogu dovesti do pogoršanja su izloženost alergenima i iritansima, emocionalni stres, promjene temperature ili vlažnosti, sekundarne bakterijske infekcije kože i dodir s nadražujućom odjećom.

Prirodno rješenje za atopičnu kožu

Vodeći računa o potrebama suhe i osjetljive kože sklone atopiji, Elbi Medikal razvio je potpuno prirodnu formulu, Bioskin Sensitive balzam. Kombinacija hladno prešanih ulja trputaste lisičine, tamanu ulja, ulja sjemenki noćurka, shea maslaca i pročišćenog zeolita (klinoptilolit) djeluje umirujuće i regenerira oštećenu hidrolipidnu barijeru. Preporučujemo ga koristiti i kod crvenila izazvanog UV-zračenjem, kao prevencija nastanku strija, kod pelenskog osipa i nakon uboda insekata, za njegu izrazito suhe kože kao i kod psorijaze.

Bioskin Sensitive balzam – sastojci prirodnog porijekla

Ulje trputaste lisičine sadrži dobar omjer omega 3, 6 i 9 masnih kiselina, gama-linolenske i stearidonske kiseline. Kombinacija ovih masnih kiselina pomaže kod obnavljanja i jačanja gornjeg sloja kože, nadopunjava hidrolipidnu barijeru i time pridonosi sprječavanju transepidermalnog gubitka vode.

Tamanu ulje djeluje antibakterijski, fungicidno i protuupalno, pospješuje zacjeljivanje rana i jedno je od najjačih do danas poznatih antivirusnih ulja. U njemu dominiraju oleinska, linolna, palmitinska i stearinska kiselina. Zasluge za njegovu učestalost upotrebe imaju aromaterapeuti francuske škole aromaterapije.

Ulje sjemenki noćurka sadrži višestruko nezasićene masne kiseline, linolnu i gama-linolensku kiselinu te do 8% zasićenih masnih kiselina. Pomaže kod kroničnih upalnih stanja kože i vrlo dobro njeguje suhu i ljuskavu kožu.

Shea maslac biljna je mast bogata stearinskom, oleinskom i linolnom kiselinom, provitaminom A, vitaminom E i alantoinom. Pomaže zaštiti kože od vanjskih utjecaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Djeluje protuupalno, duboko prodire u kožu te je regenerira.

Pročišćeni klinoptilolit (zeolit) je prirodni mineral nastao miješanjem vulkanske lave s podzemnim alkalnim vodama. Ima rešetkastu strukturu i bogati je nosač esencijalnih mikroelemenata poput natrija, kalcija, kalija i magnezija. Na principu ionske izmjene zeolit će iz kože „pokupiti“ štetne tvari (negativno nabijene čestice) te istu obogatiti navedenim mikroelementima. Potiče epitelizaciju kože, ubrzava zacjeljivanje rana, smanjuje pojavu svrbeža, peckanja i zatezanja kože.

Primjena i kod pelenskog osipa te izrazito suhe kože djece i odraslih

Zbog svog sastava Bioskin Sensitive balzam je izvrstan i kod pelenskog osipa te za njegu izrazito suhe kože djece i odraslih.

Dostupan je u web shopu proizvođača, Elbi Medikal specijaliziranim prodavaonicama te ljekarnama.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button