Koža, kosa i nokti - 11. listopada 2017.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Baršunasti i mirisni dodir kokosa

Bogato laurinskom kiselinom i vitaminima A i E, kokosovo će ulje hidratizirati i nahraniti tijelo, kosu i nokte i ostaviti baršunasti trag na vašoj, od sunca, vjetra i mora, isušenoj koži

koža voli kokos

Kokosovo je ulje jedan od najzanimljivijih prirodnih preparata za njegu kože nakon ljeta – uspješno će nahraniti kožu, kosu i nokte, pružiti im hidrataciju i na njima ostaviti baršunast trag hranjive njege usprkos nepovoljnim vanjskim utjecajima s kojima se možete susresti za vrijeme ljetovanja.

Ovo se ulje dobiva hladnim prešanjem pulpe kokosova oraha i bogato je laurinskom kiselinom koja se pokazala izuzetnom u preparatima za njegu kose, tijela i noktiju. Ovo ulje obiluje vitaminima A i E. Za njegu tijela i kose preporučuje se koristiti isključivo hladno prešano i nerafinirano kokosovo ulje koje ćete, osim po predivnom mirisu, lako prepoznati i po tome što je na sobnoj temperaturi u krutom stanju. Na ljetnim ga temperaturama ipak očekujte u tekućem stanju jer se otapa već na 25 °C.

Za njegu tijela i kose preporučuje se koristiti isključivo hladno prešano i nerafinirano kokosovo ulje koje ćete, osim po predivnom mirisu, lako prepoznati i po tome što je na sobnoj temperaturi u krutom stanju

Kokosovo ulje često ćete pronaći u preparatima za njegu tijela, u sapunima, a gotovo se redovito nalazi i u sastavu maski za njegu kose. Pogodno je za korištenje tijekom cijele godine, a posebno ako ste se vratili s godišnjeg odmora dehidrirane, lomljive i oštećene kose, suhe perutave kože i ispucanih noktiju.

Ostavlja nježan trag

Korištenje kokosova ulja u njezi noktiju više je nego jednostavno – svakodnevnim utrljavanjem male količine kokosova ulja u ploču nokta i kutikulu, nokti će se brzo oporaviti. Dehidriranu kožu tijela također možete njegovati kokosovim uljem, preporučljivo je to učiniti odmah nakon tuširanja, dok je koža još vlažna, a za dodatni efekt pilinga koji će ukloniti mrtve stanice kože u kokosovo ulje možete dodati i suhe cvjetove lavande i tom smjesom temeljito istrljati cijelo tijelo.

Dehidriranu kožu tijela također možete njegovati kokosovim uljem, preporučljivo je to učiniti odmah nakon tuširanja, dok je koža još vlažna

Najjednostavnija varijanta upotrebe kokosova ulja na kosi jest ona da bočicu lagano zagrijete pod mlazom tople vode ili otopite komadić ulja između dlanova (dovoljna je temperatura tijela da ga otopi), nanesete ga na kosu, ostavite nekoliko sati ili preko noći te potom šamponirate kosu i nastavite uobičajenu njegu svoje kose.

Maska za regeneraciju kose

Ovu masku, koju vrlo lako možete sami napraviti, možete koristiti nekoliko puta mjesečno tijekom cijele godine, a u vrijeme kada vam je potrebna intenzivna regeneracija kose i češće – svaki drugi dan. Osim što prekrasno miriše, maska će hidratizirati i nahraniti vašu kosu i dati joj poseban sjaj i bujnost. Osim kokosova ulja, u masci se nalazi i ricinusovo ulje, poznato sredstvo za zaštitu i njegu kose te poticanje njenog rasta.

Maska se priređuje tako što se u kozmetičkoj posudici pomiješa 25 ml otopljenog kokosova ulja i 25 ml ricinusova ulja. Dobivenu masku nanesite na kosu i nakon 30 minuta (a može se ostaviti i preko noći) kosu isperite i operite je šamponom, a rezultat će vas naprosto oduševiti.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button