Rekreacija i fitness - 11. srpnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Koristi od plivanja s perajama: zamah koji odnosi kalorije

Samo dvadeset minuta plivanja s perajama svaki drugi dan, osvježit će vašu tjednu rutinu te vam pomoći kod izgaranja suvišnih kalorija

plivanje peraje plivanje s perajama kalorije

Ako zaista želite biti u dobroj formi – zaplivajte. Iskoristite prirodni otpor vode kako biste angažirali vaše mišiće i poboljšali njihovu snagu, izdržljivost i tonus. Opremite se parom peraja i vaše će plivačke ekshibicije biti još zabavnije, a dodatni poticaj od peraja motivirat će vas da poželite plivati još više i dulje.

Korisne vježbe koje možemo izvoditi u moru

Plivanje s  perajama donosi niz koristi za našu fizičku spremu. S web stranice Woman.thenest.com prenosimo one najvažnije.

Plivanje s perajama povećava intenzitet fizičkih aktivnosti

Pojačajte intenzitet vaših fizičkih aktivnosti uz dodatni otpor vode i potrošit ćete još više kalorija dok plivate. Mišići u vašim nogama i trupu rade sinkronizirano kako bi donijeli snagu vašem zamahu te pomogli održati pravilnu liniju tijela dok promičete kroz vodu. Peraje na nogama povećavaju površinu vaših stopala te time potiskuju više vode dok plivate s jednog kraja bazena na drugi. Na taj način dodatni otpor pomaže većem sagorijevanju kalorija.

Omogućava dulje plivanje   

Osim što će pojačati intenzitet vaših napora tijekom plivanja, peraje će unijeti dodatnu dimenziju u vaše plivačke treninge. Omogućit će više odmora gornjem dijelu tijela te time olakšati plivanje na duže staze. Pojačajte snagu potiska dok plivate s perajama te iskoristite kritični moment kako biste mogli plivati dulje nego što biste to mogli plivajući bez njih. Dodatno vrijeme plivanja pozitivno će utjecati na dodatno sagorijevanje kalorija. 

Daje poticaj vašim zamasima 

Dodatne kalorije možete izgubiti ako s perajama zaplivate slobodnim ili delfin stilom. Peraje će pomoći da vaša stopala postavite u optimalan položaj tijekom zamaha nogama, a same zamahe učiniti bržim i učinkovitijim. I omogućiti vam da poželite još više plivati. Ako vam je teško plivati delfin stilom zbog zahtjevnih i napornih zamaha koje zahtijeva, prijatno ćete se iznenaditi kada otkrijete kako je uz pomoć peraja znatno lakše plivati ovim stilom.

plivanje ozljede plivacko rame plivacko koljeno

Plivanje uz što manje rizika za ozljedu

Plivanje blagotvorno djeluje na naše tijelo i ukupno zdravlje, no zbog neopreza, preopterećenja ili pogrešnog odabira tehnike, moguće su...

SAZNAJTE VIŠE

Upotreba peraja

Peraje za plivanje trebaju ugodno pristajati uz stopala tako da vas ne žuljaju ili pritišću. Zamasi nogama kod plivanja kraul i delfin stilom kreću iz bokova i trebaju se izvoditi ispruženim nogama te opuštenim koljenima i gležnjevima. Peraje pomažu mnogim plivačima da poboljšaju svoju tehniku plivanja jer nošenje peraja „prisiljava“ stopala da se postave u ispravan položaj s nožnim prstima okrenutim prema natrag. Peraje za plivanje potiču i na bolji zamah nogama iz kukova dok u isto vrijeme osnažuju mišiće trupa koji su potrebni za snažnije izvođenje zamaha.

Što još reći? Izvadite peraje iz ormara i zaplivajte bolje, dulje i učinkovitije.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button