Kućni ljubimci - 1. srpnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Predrag Madžarević

Kako rashladiti psa tijekom ljetnih vrućina

Ljetni dani idealni su za igru i zabavne aktivnosti na otvorenom. No povedete li psa u šetnju ili ga odlučite povesti automobilom, pazite da ga adekvatno zaštitite od sunca i visokih ljetnih temperatura

kako rashladiti psa vrucine ljeto zastita od sunca

Da bi vaš ljubimac uživao u dugom, toplom ljetu, donosimo vam nekoliko preporuka zdravstvenog portala WebMd.com.

Nikada ne ostavljajte psa u automobilu

Ne činite to čak ni kada idete u trgovinu na desetak minuta. Temperatura unutar automobila parkiranog na suncu može u samo 10 minuta skočiti s 30 na 39 stupnjeva Celzija!

Ostavite klimu u stanu ako pas ostaje sam

Osim uključene klime, navucite zavjese u stanu. Ako nemate klimu, otvorite prozore i uključite ventilator kako bi vašem psu bilo ugodnije.

Pazite na vrijeme kada šetate sa psom

Psa vodite u šetnje samo u svježijem dijelu dana (ujutro i predvečer). Neka je uz vas uvijek bočica s vodom za vas i vašeg četveronožnog ljubimca.

Provjerite koliko je pločnik vruć

Prije šetnje, dotaknite rukom pločnik i ako je prevruć za vaš dlan, znajte da je prevruć i za pseće šapice. Šetajte se sa psom po travi i držite se podalje od vrelog asfalta.

Neka se pas odmara u sjeni drveta

Nemojte previše vremena provoditi vani kada su temperature previsoke. Ako već morate, sklonite psa u sjenu drveta. Neka se odmara pod drvetom jer zrak pod krošnjom bolje struji nego u psećoj kućici.

Posebnu pažnju posvetite osjetljivijim pasminama

Neki psi poput buldoga imaju manji otvor u njuški za zrak pa teže dišu i time se teže hlade. Pripazite i na starije pse i one s prekomjernom tjelesnom težinom jer bi mogli biti podložniji srčanim problemima ili toplinskoj bolesti.

ljetovanje sa psom

Za opušteno ljetovanje sa psom važan je dobar plan

Ljetovanje s kućnim ljubimcem može biti prekrasna avantura, ali samo ako smo se dobro pripremili i prikupili sve potrebne...

SAZNAJTE VIŠE

Odvedite psa veterinaru čim primijetite znakove pregrijavanja

Pas vam ne može reći kako mu je, stoga obratite pozornost na sljedeće znakove mogućeg pregrijavanja: prekomjerna zadihanost, pretjerano slinjenje, poteškoće s disanjem, visok broj otkucaja srca, tamne ili crvene desni ili jezik, vrtoglavica, slabost i uznemirenost.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button