ADIVA nagrađuje - 6. rujna 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Predstavite nam knjigu svog djetinjstva i osvojite naslov Medicinske naklade

Čitajmo da ne ostanemo bez riječi jer ovo je godina čitanja! Uključite se u nagradni natječaj Medicinske naklade i obogatite vašu kućnu biblioteku jednom od sjajnih knjiga

ADIVA_Kreativni_natjecaj_MEDICINSKA NAKLADA

Jeste li znali da je 2021. proglašena godinom čitanja? I da se brojne aktivnosti s ciljem promocije ove aktivnosti u našoj zemlji provode pod geslom – Čitajmo da ne ostanemo bez riječi? U tom duhu Medicinska knjiga vas poziva da ove godine izaberete kvalitetno, atraktivno i korisno štivo koje će vas podučiti, zabaviti i učiniti boljima. Knjige ovog izdavača donose nam intrigantne naslove iz pera domaćih i stranih pisaca i stručnjaka koji nas oplemenjuju svojim preporukama te korisnim i stručnim savjetima i svjedočanstvima.

Osvojite jednu od dvije sjajne knjige Medicinske naklade!

Ako već niste vlasnik jedne od knjiga s potpisom Medicinske naklade, sada je prilika za to. U našem nagradnom natječaju Medicinska naklada nagrađuje dvoje čitatelja zanimljivim knjigama domaćih autora. Za vas smo izdvojili dva odlična naslova Medicinske naklade. Sve što trebate učiniti je biti kreativni u našem nagradnom natječaju na kraju ovog članka. Dva najkreativnija odgovora nagradit ćemo s po jednom knjigom Medicinske naklade.

Nagradni naslovi

Beata Bagi: Ožiljci – Priče iz američke sudnice

Knjiga „Ožiljci – Priče iz američke sudnice“ autorice Beate Bagi je autobiografskog žanra. Beata Bagi je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a većinu svog radnog vijeka provela je u Americi radeći kao zagovornica prava žrtava na Kaznenom sudu u američkoj državi Connecticut. Radeći više od 20 godina za Sudski odjel Suda u New Havenu zagovarala je i pomagala osobama koje su bile žrtve teških kaznenih djela, a koja su bila predmetima kaznenog progona. U ovoj knjizi, uz opis nekih od njezinih brojnih slučajeva, autorica daje kratki pregled američkog kaznenog sustava i kaznenog procesa s osvrtom na najčešće probleme s kojima se suočavaju žrtve kriminala.

Medicinska naklada

Dinko Matijašević: Blještavilo neona

Autor ove knjige je vrlo uspješan odvjetnik, sportaš i intelektualac iz Osijeka. U veljači 2010. godine doživio je ozbiljnu ozljedu vratne kralježnice, koja mu je potpuno izmijenila svakodnevnu rutinu. Iz punog zdravlja našao se potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći.

„Blještavilo neona“ je istodobno opora i patetična knjiga, realistična i romantična, duboko introspektivna i banalna, a poruka i poduka koju donosi prije svega je motivirajuća i optimistična. Žudnja za životom, upornost, suočavanje s nepremostivim preprekama i snažna želja za njihovim prevladavanjem, doslovce isijavaju iz autorovih rečenica pretočenih u nadahnjujući tekst. Povratak u društvo zdravih i sposobnih, nadvladavanje svake vrste nedostataka, želja za nastavkom prethodnog normalnog života i gotovo fanatična motiviranost u postizanju i ostvarivanju toga cilja temeljna su osnovica nastanka ove knjige.

Preporuka je da ovu knjigu pročitaju svi pacijenti, posebice pacijenti s bolestima kralježnice, ali i svakodnevni čovjek koji nije svjestan koliko je zdravlje krhko i kako ga svakodnevno obezvrjeđujemo, nesvjesni činjenice da ga u sekundi možemo izgubiti.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button