ADIVA nagrađuje - 23. siječnja 2023.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Osvojite hit knjigu Medicinske naklade i zimu provedite uz sjajno štivo

Uključite se u nagradni natječaj Medicinske naklade, pokažite nam svoju kreativnost i osvojite jednu od dvije zanimljive knjige: “Napadaj panike ili neka teška bolest?” Andreje Kostelić-Martić ili “Bura na Modrom jezeru” Josipa Bage

ADIVA_natjecaj_MEDICINSKA NAKLADA

Ima li ičeg boljeg od zime provedene uz toplu šalicu čaja i zanimljivo štivo? U novom krugu nagrađivanja knjigama Medicinske naklade donosimo vam priliku za osvajanje dva izvrsna naslova; pogledajte koja.

Nagradni naslovi

Medicinska naklada_nagradni natječaj ADIVA

Andreja Kostelić-Martić – Napadaj panike ili neka teška bolest?

“Kako prepoznati napadaj panike i kako si pomoći u okviru kognitivno-bihevijoralne terapije” podnaslov je ove knjige koja će vas na prvu zaintrigirati o temi paničnog poremećaja i anksioznosti. Knjiga je pisana stručnim, ali jednostavnim i razumljivim jezikom, s nizom praktičnih primjera, usporedbi i opisa koji plastično prikazuju panični poremećaj i anksioznost uopće. Od ove knjige imat će koristi i laik i stručnjak iz područja zaštite duševnog zdravlja kojemu nije bliska kognitivno-beihevioralna terapija, ali i terapeut koji se bavi time. Demistificiranje paničnog poremećaja, ali i psihoterapije, prvi je korak u destigmatizaciji psihičkog simptoma, poremećaja i bolesti, kao i u psihoedukaciji, što je dodatna vrijednost ove knjige. Ona će se zasigurno često listati, čitati i citirati.

Detaljnije informacije o knjizi pročitajte na ovom linku.

Josip Bago – Bura na Modrom jezeru

Ovaj uzbudljiv roman napisao je Josip Bago, liječnik u mirovini. Autor je sastavio roman prema iskustvima svojih najbližih, objektivno, pritom izrazivši onu ljudsku toplinu, bliskost i povezanost prema akterima te priče, redom prema svojim najbližima: ocu, majci, stričevima, djedovima, bakama, susjedima…

Reklo bi se da je riječ o zrelom, ljudskom pogledu na minule događaje o kojima još nije postignuta suglasnost u našemu društvu, a možda se i neće postići; riječ je o bolnom razdoblju tragedija, nezacijeljenih rana. Imajući na umu kako je snaga pisane riječi od neprocjenjiva značenja u našim traganjima za mirom, ovaj roman stiže kao nova vijest, autentično svjedočanstvo, ili i „drugo mišljenje“, kako bi se reklo u medicinskom žargonu.

Bago će uz imotske pisce, Raosa, Gudelja, Matišića, Žužula, Marinovića, Mladena Vukovića… objašnjavati mikrokozmos, nudeći autentičnu sliku nasuprot čestim stereotipima o Imoćanima kao neosjetljivim i isključivim ljudima u konstruktima površnih medijskih pamfleta.

Detaljnije informacije o knjizi pročitajte na ovom linku.

Obje knjige možete kupiti putem internetske prodavaonice ili u knjižarama na lokaciji Vlaška 90 i Cankarova 13 u Zagrebu ili na adresi Viktora cara Emina 5 u Rijeci.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button