ADIVA nagrađuje - 2. svibnja 2023.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Osvojite hit knjige Medicinske naklade napisane iz pera najboljih domaćih liječnika 

Uključite se u nagradni natječaj Medicinske naklade, pokažite nam svoju kreativnost i osvojite jednu od dvije zanimljive knjige: “Autobiografske kratke priče jednog liječnika” Tomislava Šuškovića ili “Stanice života” Borisa Labara i Damira Nemeta

ADIVA_portal_glavna_natjecaj_MEDICINSKA_travanj_2023_A01

Ako postoji jedna nakladnička kuća u našoj zemlji koja je posvećena zdravlju svojih čitatelja, onda je to Medicinska naklada. Ova izdavačka kuća već je 50 godina vodeća specijalizirana nakladnička kuća u Hrvatskoj za područje medicine, stomatologije, veterine, farmacije.

U novom krugu nagrađivanja knjigama Medicinske naklade donosimo vam priliku za osvajanje dva izvrsna naslova napisana iz pera ponajboljih domaćih liječnika; pogledajte koja.

Nagradni naslovi

ADIVA_portal_glavna_natjecaj_MEDICINSKA_travanj_2023_B01

Tomislav Šušković – Autobiografske kratke priče jednog liječnika

Knjiga Tomislava Šuškovića “Autobiografske kratke priče jednog liječnika” sastoji se od niza istinitih priča koje prate život i rad autora kao liječnika. Šušković je bio docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalist interne medicine i voditelj Odjela za intenzivnu medicinu u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu. U svojim pričama opisuje iskustvo rada u medicinskoj profesiji te se osvrće na razne medicinske slučajeve koje je susreo tijekom svoje karijere. Kroz priče daje nam uvid u svakodnevne probleme s kojima se suočavaju liječnici, ali i pacijenti. Knjiga donosi i neke zanimljive i izazovne primjere medicinskih slučajeva te autorova razmišljanja i iskustva koja su se vezala uz njih. Situacijama i pacijentima autor pristupa s puno razumijevanja i ljubavi čineći ovo štivo vrijednim doprinosom razumijevana pacijenata u njihovoj borbi protiv bolesti.

Detaljnije informacije o knjizi pročitajte na ovom linku.

Boris Labar i Damir Nemet – Stanice života (zapisi o transplantaciji koštane srži)

Autori knjige naši su eminentni liječnici hematolozi Boris Labar i Damir Nemet. Knjiga je pisana za široki krug čitatelja, u prvom licu, a u njoj autori opisuju svoja sjećanja, nastojanja i napore da se u maloj zemlji u razvoju uspostavi medicina visoke tehnologije, prije nego u razvijenijim zemljama, u Beču, Budimpešti i Rimu. Stručni dijelovi pisani su razumljivo i jednostavno. Osobni pogledi autora na razvoj transplantacije i sudjelovanje u tom jedinstvenom poduhvatu osamdesetih godina prošlog stoljeća opisani su ljudski, emotivno, iznoseći niz primjera svog djelovanja, odnose s bolesnicima, njihovim sudbinama ali i postignućima, napretku i afirmaciji hrvatske hematologije u nacionalnim i međunarodnim okvirima. Knjiga predstavlja značajan doprinos povijesti hrvatske hematologije i medicine, ali i vrijedan književni uradak koji će obogatiti literaturu autora koji dolaze iz redova hrvatskog lječništva.

Detaljnije informacije o knjizi pročitajte na ovom linku.

Obje knjige možete kupiti putem internetske prodavaonice ili u knjižarama na lokaciji Vlaška 90 i Cankarova 13 u Zagrebu ili na adresi Viktora cara Emina 5 u Rijeci.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button