ADIVA nagrađuje - 4. listopada 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Ostanite zdravi i načitani ove jeseni: Osvojite odličnu knjigu Medicinske naklade 

Uključite se u nagradni natječaj Medicinske naklade, pokažite nam svoju kreativnost i osvojite jednu od dvije odlične knjige: “Cijepljenje i cjepiva” Irene Bralić i suradnika te “Dijabetes u žena” grupe autora

Dragi knjigoljupci, jeste li spremni za novi krug nagrađivanja knjigama Medicinske naklade? Pogledajte koje vam naslove ovaj put nudimo u našem nagradnom natječaju.

Nagradni naslovi

Irena Bralić i suradnici – Cijepljenje i cjepiva

Pandemija koronavirusa skrenula je pažnju javnosti na značaj cijepljenja kao važne mjere u sprečavanju širenja zaraznih bolesti. Knjiga Irene Bralić i suradnika „Cijepljenje i cjepiva“ sadrži niz poglavlja koja se odnose na problematiku cijepljenja u posebnim uvjetima i specifičnim situacijama (trudnoća, nedonoščad, odrasla dob, imunodeficijentna stanja, maligne bolesti).

„Riječ je o izvornome djelu čiji je sadržaj iznesen pregledno i jasno, kako u jezičnom, tako i u konceptualnom smislu. Ovakvo sveobuhvatno djelo iz područja problematike cijepljenja i cjepiva svojim sadržajem, aktualnošću i kakvoćom zasigurno se izdvaja od dosad objavljenih knjiga u našoj zemlji na tu temu“, istaknuo je o knjizi prof.dr.sc. Srđan Banac, dr.med., pročelnik Katedre za pedijatriju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

„Djelo donosi novi i osuvremenjeni pristup problemu cijepljenja te daje konkretne prijedloge kako poboljšati procijepljenost i umanjiti negativan trend koji proizvode mediji i antivakcinalni pokret. U tom pogledu posrijedi je jedinstveno djelo“, pohvalama knjige pridružio se i prof.dr.sc. Neven Pavlov, dr.med., s KBC-a Split i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Detaljnije informacije o knjizi pročitajte na ovom linku.

ADIVA_Kreativni_natjecaj_MEDICINSKA NAKLADA

Josip Đelmiš, Marina Ivanišević, Željko Metelko – Dijabetes u žena

U ovoj stručno i pregledno napisanoj knjizi prikazane su najnovije spoznaje o liječenju šećerne bolesti u dječjoj, adolescentnoj i generativnoj dobi žena. Opisani su rizični čimbenici za nastanak dijabetesa u dječjoj i adolescentnoj dobi, najnovije informacije o liječenju, prehrani, edukaciji bolesnica i perinatalnoj skrbi. Također, čitatelj će u knjizi naći kritičnu raspravu o sadašnjim spoznajama o dijabetesu u trudnoći, liječenju dijabetesa u trudnoći, ishodu trudnoće, utjecaju dijabetesa na fetus i postpartalnu skrb.

Cilj autora je da knjiga posluži liječnicima, specijalizantima i svim zdravstvenim radnicima u poboljšanju perinatalne skrbi ove ugrožene populacije trudnica.

Više informacija o knjizi potražite na ovom linku.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button