promo signPROMO ČLANAK

ADIVA nagrađuje - 15. veljače 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Medicinska naklada nagrađuje: Proširite svoje vidike uz zdravo i korisno štivo

Kada imamo pravu duhovnu podršku, širimo svoje vidike, bolje podnosimo nedaće. Stoga će knjiga i u najtežim trenucima ostati naš najbolji prijatelj na putu prema boljim vremenima

Medicinska naklada nagraduje

A pravog duhovnog suputnika zasigurno ćete pronaći u izdanjima Medicinske naklade. Knjige ovog izdavača donose intrigantne naslove iz pera domaćih i stranih pisaca i stručnjaka koji nas nastoje bodriti svojim preporukama te korisnim i stručnim savjetima i svjedočanstvima, lijepom riječi i vizijom usmjeriti prema nekim sretnijim vremenima, oplemeniti duh i tijelo korisnim i zdravim štivom.

Osvojite jednu od dvije sjajne knjige Medicinske naklade!

Za vas smo izdvojili dva odlična naslova Medicinske naklade. Sve što trebate učiniti je biti kreativni u našem nagradnom natječaju na kraju ovog članka. Dva najkreativnija odgovora nagradit ćemo s po jednom knjigom Medicinske naklade.

Nagradni naslovi

Dubravko Habek: Carski drobljenac

Novi roman dr. Dubravka Habeka dinamična je priča o skupini hrvatskih djelatnika u sanitetu, koji združeni vihorom Velikoga rata dijele sudbinu unutar jedne putujuće bolnice. Glavni lik, doktor Rudolf Krantz, mladi liječnik rodom iz Zagreba, zanatski vješto predvodi tim svojih bolničara od kojih je njih većina tek priučenih u ratnim okolnostima. Razapeti između frontova istoka i zapada, hrvatskoga, bosanskoga, slovenskoga i teritorija Kraljevine Srbije, boreći se za svoj, kao i za tuđe živote, mala Krantzova skupina susreće se s nizom različitih sudbina, od kojih svaka zasebno ostavlja trag u njihovu sjećanju. Poigravajući se s vremenom i prostorom, fikcijom, zbiljom i jezikom, Carski drobljenac uspješno je spravljena poslastica vrijedna čitateljskog užitka.

Dunja Degmečić: Od sumnje do paranoje svijet sumanutih ideja

Knjiga daje mogućnost za bolje razumijevanje sumanutih ideja, uzevši u obzir klinički, psihološki, fiziološki, socijalni i kulturni kontekst u kojem su sumanuta uvjerenja prihvaćena i održana.

Knjiga se sastoji od sedamnaest poglavlja; pruža uvid u osnovne definicije sumanutih ideja, a zatim i u povijesne koncepte njihova razvoja. Opisane su vrste sumanutih ideja i razvoj dijagnostičkog entiteta sumanutog poremećaja. Nadalje, posebna je pozornost posvećena paranoidnim sumanutim idejama kao najčešćem obliku sumanutih ideja. Razlučiti što spada u normalno vjerovanje, a što ne, a što su popularne sumanute ideje i kakav je odnos između sumanutosti i emocija, također su neka od pitanja na koja je autorica prof. Dunja Degmečić u ovoj knjizi pokušala odgovoriti.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button