promo signPROMO ČLANAK

ADIVA nagrađuje - 17. svibnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Medicinska naklada nagrađuje: Pronađite utjehu u dobrom štivu

Kada imamo pravu duhovnu podršku, sagledavamo širu sliku života, osjećamo utjehu i nadu za bolje sutra. Zato je knjiga i u najizazovnijim trenucima naš najbolji pratitelj prema boljim vremenima

Medicinska naklada

A pravog duhovnog suputnika zasigurno ćete pronaći u izdanjima Medicinske naklade. Knjige ovog izdavača donose intrigantne naslove iz pera domaćih i stranih pisaca i stručnjaka koji nas nastoje bodriti svojim preporukama te korisnim i stručnim savjetima i svjedočanstvima, lijepom riječi i vizijom usmjeriti prema nekim sretnijim vremenima, oplemeniti duh i tijelo korisnim i zdravim štivom.

Osvojite jednu od dvije sjajne knjige Medicinske naklade!

Za vas smo izdvojili dva odlična naslova Medicinske naklade, ovaj put posvećena našoj nedavnoj prošlosti. Sve što trebate učiniti je biti kreativni u našem nagradnom natječaju na kraju ovog članka. Dva najkreativnija odgovora nagradit ćemo s po jednom knjigom Medicinske naklade.

Nagradni naslovi

Darko Ropac: Tako je počelo – Priča iz Domovinskog rata

Pričajući priču o paradoksima rata na području Tovarnika, Iloka, Lovasa i ostalih okolnih mjesta, staru više od trideset godina, Darko Ropac bilježi vremensko-teritorijalne topose sjećanja, koja realističkom metodom pisanja kod čitatelja izazivaju podvojene osjete groze, tuge, nevjerice, domoljublja… Kao što je istaknula književna kritičarka Natali Nanić Volarić: „Tako je počelo – Priča iz Domovinskog rata djelo je koje će jamačno postati dokument jednog prostora i vremena, koje se ne treba i ne smije ikada ponoviti, ali, kao što je već istaknuto, koje se upravo zato ne treba nikad zaboraviti“.

Matko Marušić: Plaču li anđeli?

Matko Marušić autor je poznate zbirke priča “Snijeg u Splitu”, koju ste zacijelo čitali i zavoljeli. “Plaču li anđeli” nastavak je “Snijega”, nakon 35 godina, u Domovinskom ratu 1991. – 1995. Iz kuta skromne i samozatajne zagrebačke obitelji, knjiga opisuje cijeli Domovinski rat, od grozničavog kupovanja pištolja u proljeće 1991., preko bombardiranja Zagreba, bitaka u Marincima, Osijeku, Vukovaru, Splitu, Dubrovniku i Kupresu, do “Oluje” i slobodnog puta kroz Knin. Neke su stranice vedre i duhovite, a neke su zacijelo najtužnije štivo koje se pojavilo u hrvatskoj literaturi. Knjigu je s tridesetak likovnih priloga ilustrirao Vasko Lipovac, pa ona nije samo zbirka priča već i zbirka prekrasnih ratnih ilustracija toga velikoga hrvatskoga slikara. Ova je vrijedna knjiga uvrštena u školsku lektiru za više razrede osnovnih škola. Pogledajte na našim web stranicama i englesku verziju ovog naslova “Do angels cry”.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button