ADIVA nagrađuje - 7. kolovoza 2023.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Provedite ljeto uz sjajnu knjigu: Osvojite odličan naslov Medicinske naklade

Uključite se u nagradni natječaj Medicinske naklade, pokažite nam svoju kreativnost i osvojite jednu od dvije zanimljive knjige: sjajnu zbirku pjesama “Postajemo otoci” prof. dr. Tonija Valkovića ili dokumentarističku prozu “Teški dani - Moj život s neurodegenerativnom bolešću” Branka Lugovića

Medicinska naklada_glavna

Šum valova, hladovina ispod borova i… predivna knjiga. Ima li ičeg ljepšeg od ljeta provedenog uz čitanje zanimljivog i intrigantnog štiva? U novom krugu nagrađivanja knjigama Medicinske naklade donosimo vam priliku za osvajanje dva izvrsna naslova; pogledajte koja.

Nagradni naslovi

Toni Valković – Postajemo otoci

Prof. dr. Toni Valković nije samo ugledni liječnik i predsjednik Hrvatskog društva za hematologiju, nego je njegova zbirka pjesama “Postajemo otoci” dokaz da je i vrsni umjetnik riječi. Da biste doživjeli svu ljepotu njegove poezije, donosimo vam kratak isječak iz zbirke. Osvojite li je i vama će uljepšati ljeto!

 

Čitatelju

Tebi, to su možda riječi što nižu se i prolaze

(dani u godini, raspoloženja djevojke)…

 

Slike – katkad nejasne i neslane

(morska pjena il pustinjski pjesak)…

 

Misli – počesto zbrkane i prijeporne

(osjećaji ljubavnika, proljetna kiša) …

 

Ali znaj,

ja se u svakoj pjesmi rodim,

il umrem za te.

 

Detaljnije informacije o knjizi pročitajte na ovom linku.

Branko Lugović – Teški dani – Moj život s neurodegenerativnom bolešću

Jedan običan život u sretnoj i uspješnoj obitelji može se promijeniti u kratkom vremenu, i to zaslugom bolesti. Autor Branko Lugović opisuje u knjizi “teški dani” svoj život s neurodegenerativnom bolešću dajući drugim pacijentima sa sličnim zdravstvenim problemom poticaj za borbu i ustrajnost.

Kako i sam autor knjige kaže: ovo je knjiga osobe s klinički potvrđenom dijagnozom progresivne supranuklearne paralize, koja je namijenjena bolesnicima s istom dijagnozom. No knjiga može koristiti i ostalim pacijentima koji imaju neurodegenerativnu bolest, odnosno bolesnicima u kojih nastaju oštećenja živčanih stanica u mozgu. Također, ovo je knjiga bolesnika koji ima osnovna znanja iz medicine kao što su farmakologija, fiziologija, patološka fiziologija i patološka anatomija te na osnovi tih znanja opisuje i objašnjava vlastite znakove bolesti i način na koji ih nastoji kontrolirati.

No ovo nije knjiga znanstvenika koji piše o neurodegenerativnoj bolesti citirajući literaturne podatke za svoje kolege znanstvenike, za doktore neurologe ili studente medicine. Ovo nije ni knjiga koju je napisao doktor neurolog za svoje kolege ili za bolesnike s dijagnozom neurodegenerativne bolesti, a niti knjiga književnika koji piše književna djela i koji zna tehniku pisanja. Naposljetku, ovo nije knjiga bolesnika za bolesnike koja suhoparno opisuje poteškoće koje oboljeli ima i dijeli ih s ostalim bolesnicima. Ovo je knjiga dojmova i iskustava o tome kako se boriti do posljednjeg daha protiv opake neurodegenerativne bolesti i u tome ustrajati.

Detaljnije informacije o knjizi pročitajte na ovom linku.

Obje knjige možete kupiti putem internetske prodavaonice ili u knjižarama na lokaciji Vlaška 90 i Cankarova 13 u Zagrebu ili na adresi Viktora cara Emina 5 u Rijeci.

 

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje

(PREUZMITE DOKUMENT)

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button