Riječ farmaceuta - 25. rujna 2023.
AUTOR ČLANKA - Hrvatsko farmaceutsko društvo, ADIVA Plus sadržaj

Hrvatsko farmaceutsko društvo uputilo je čestitku povodom Svjetskog dana farmaceuta

Ovogodišnji Svjetski dan farmaceuta obilježava se pod sloganom „Farmaceuti jačaju zdravstveni sustav“. Čestitci HFD-a pridružuje se i redakcija našeg ljekarničkog portala ADIVA.hr

svjetski dan farmaceuta

Međunarodni dan farmaceuta utemeljila je Međunarodna farmaceutska federacija (FIP), globalna organizacija koja predstavlja farmaciju, farmaceutske znanosti i farmaceutsko obrazovanje. Putem svoje 151 nacionalne organizacije članice, akademskih institucionalnih i pojedinačnih članova, predstavlja milijune farmaceuta, farmaceutskih znanstvenika te farmaceutskih tehničara diljem svijeta.

Dan, kao i čitav tjedan se obilježava sloganom „Farmaceuti jačaju zdravstveni sustav“

Vrijednost i potencijal farmaceuta

Kampanja Svjetskog dana farmaceuta koji se obilježava 25. rujna, prilika je za farmaciju da proslavi svoja postignuća u podršci zdravstvenom sustavu i društvu u cjelini, ali i da upozna svoju vrijednost i daljnji potencijal u poboljšanju zdravlja.

Ujedno Hrvatsko farmaceutsko društvo, kao nacionalno strukovno udruženje, želi istaknuti vrijednost ljekarničke profesije u zdravstvenom sustavu, unaprijediti stav medija i javnosti o ljekarništvu, naglasiti kompetencije i naobrazbu ljekarnika te ukazati na njihov doprinos pri liječenju, očuvanju zdravlja i promicanju odgovornog ponašanja građana prema svom zdravlju.

ADIVA_ljekarnica

Dobrodošli u ADIVA ljekarne

U svakodnevnom životu često smo u potrazi za stručnim savjetima vezanim uz naše zdravlje – zanima nas ublažavanje simptoma,...

SAZNAJTE VIŠE

Upoznajte ADIVA ljekarnike

ADIVA.hr pridružuje se čestitci Hrvatskog farmaceutskog društva. Svim farmaceutima, a posebno našim kolegicama i kolegicama u ADIVA ljekarnama diljem Hrvatske, zahvaljujemo na njihovom neizmjernom doprinosu poboljšanju zdravlja stanovništva. Kao najdostupniji zdravstveni djelatnici, uvijek su tu da pruže stručni savjet, a njihova pouzdanost, stručnost i ljubaznost zasigurno predstavljaju osnovne razloge zbog kojih se pacijenti stalno vraćaju u ADIVA ljekarne.

Pratite našu podrubriku „ADIVA ljekarnici“, sigurno ćete među objavljenim intervjuima (te onima koji će tek biti objavljeni) s našim farmaceutima prepoznati vama poznato i drago lice.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button