promo signPROMO ČLANAK

Žensko zdravlje - 2. travnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Inkontinencija i sloboda kretanja idu zajedno uz Attends Pull-Ons

O inkontinenciji se često šuti ili se ne poduzima ništa. No adekvatna pomagala za inkontinenciju pomažu u održavanju higijene i tako umanjuju posljedice

inkontinencija Attends Pull-Ons pomagala za inkontinenciju

Od inkontinencije nažalost mogu oboljeti svi: žene, muškarci, mladi, osobe starije dobi, ili pak osobe u aktivnim godinama. Ne postoji pravilo u kojoj se godini javlja inkontinencija, no češća je kod žena nego kod muškaraca.

Osim što je medicinski problem, inkontinencija kod oboljelih izaziva smanjenje kvalitete života. Kod svih koji se susreću s nemogućnošću kontroliranja ispuštanja mokraće, javlja se nelagoda i osjećaj srama prilikom svakodnevnih životnih situacija poput gledanja neke humoristične serije, dok su prehlađeni i kašlju ili pak kišu, bave se tjelovježbom i drugo. Upravo strah od nekontroliranog ispuštanja mokraće koči pojedince da žive punim plućima. Često se šuti o ovom problemu i ne poduzima se ništa, no sa strahom je moguće boriti se jedino ako se s njim suočimo.

Vrste i uzroci inkontinencije

Postoji nekoliko glavnih vrsta urinarne inkontinencije, a to su inkontinencija uzrokovana stresom, hiperaktivni mjehur, miješana inkontinencija, preljevna inkontinencija, refleksna inkontinencija i funkcionalna inkontinencija.

Uzroci inkontinencije svrstavaju se u dvije skupine ovisno o njihovoj trajnosti. Postoje privremeni ili prolazni uzroci kod kojih postoji mogućnost otklanjanja liječenjem ili mijenjanjem životnih navika. Najčešći privremeni uzroci inkontinencije su delirij, upala mokraćnog sustava, vaginitis, lijekovi, ograničena pokretljivost, prekomjerna težina i slično. Starenje, menopauza, razni neurološki poremećaji (npr. Parkinsonova bolest, moždani udar) trajni su uzroci inkontinencije, a njihov utjecaj na život oboljelog i na intenzitet inkontinencije može se olakšati odgovarajućom terapijom i sredstvima koja olakšavaju borbu s inkontinencijom.

Većina pacijenata koji pate od urinarne inkontinencije često o tome šute i smatraju kako se mogu sami nositi s problemom, bez da potraže stručnu pomoć. Mnogi smatraju kako je to problem koji se javlja starenjem te ne može biti povezan sa životnim navikama i konzumiranjem određenih lijekova, pića ili hrane, nekim neurološkim bolestima i slično.

Pomagala za inkontinenciju prilagođena korisnicima

No, nakon što se pacijenti odvaže potražiti stručnu pomoć, uviđaju kako postoje različiti načini liječenja inkontinencije, koja često kod oboljelih izaziva osjećaj nelagode što sa sobom povlači izbjegavanje društvenog kontakta, depresivnost i povišenu anksioznost.

Nakon što ste odlučili potražiti stručnu pomoć, vaš liječnik će vas uputiti na koji način se posljedice inkontinencije mogu ublažiti i olakšati. Glavni način umanjenja problema svakako je korištenje pomagala poput uložaka i pelena. Pomagala za inkontinenciju su u potpunosti prilagođena korisnicima. Pružaju im sigurnost i suhoću, pomažu u održavanju higijene i tako umanjuju posljedice. Pomagala mogu biti raznih vrsta i oblika, a ovise o vrsti i intenzitetu inkontinencije.

Švedska tvrtka Attends vodeći je proizvođač proizvoda za inkontinenciju u Europi. 

inkontinencija Attends Pull-Ons pomagala za inkontinenciju

Attends proizvodi osiguravaju:

• Vrhunsku zaštitu od curenja

• Suhu kožu

• Zaštitu od neugodnih mirisa

• Udobno pristajanje

• pH 4,5 pogodnu za kožu

Tako korisnicima pružaju sigurnost i slobodu za normalan i aktivan život.

Upijajuće gaćice Attends Pull-Ons

Attends Pull-Ons upijajuće gaćice izgledaju poput donjeg rublja. Namijenjene su za umjerenu slabost mjehura. Gaćice imaju fleksibilan oblik dizajniran za dobro prianjanje na tijelo i upijajuću jezgru koja smanjuje rizik od curenja, pruža zaštitu od neugodnih mirisa i osigurava suhoću kože.

PROMO
Kegelove vjezbe inkontinencija elbi medikal

Preduhitrimo nekontrolirano bježanje urina vježbanjem mišića dna zdjelice

SAZNAJTE VIŠE

Attends Pull-Ons pružaju najvišu razinu diskrecije, nose se ispod uobičajene odjeće te pružaju slobodu kretanja.

Važno je odabrati kvalitetan proizvod za tretiranje inkontinencije kako bi se spriječile iritacije, a koža održala zdravom.

Iz ostalog Attends asortimana odaberite anatomske uloške, mrežaste gaćice, pelene, zaštitne podmetače te asortiman za čišćenje i njegu kože.

Proizvodi su dostupni u ljekarnama, Elbi Medikal maloprodajama te putem Elbi Medikal web shopa.

Za više informacija, savjet ili besplatni uzorak obratite nam se na broj telefona 01/2750-980 ili na e-mail: [email protected].

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button