Probava - 10. studenoga 2017.
AUTOR ČLANKA - Promo

Kako spriječiti proljev tijekom uzimanja antibiotika?

Antibiotici i proljev nažalost nerijetko idu ruku pod ruku. Zašto je tome tako? Antibiotik najčešće uzimamo za liječenje bakterijskih infekcija s namjerom da uništimo patogene (loše) bakterije. Što možemo učiniti?

Antibiotici često izazivaju proljev

Pri uzimanju antibiotika, nažalost, neminovno uništavamo i dobre* (nepatogene) bakterije, koje su nužne za održavanje zdrave crijevne mikroflore. Posljedica? Poremećena probava i vrlo često – proljev.

Bolje spriječiti nego liječiti!

Istraživanja su pokazala kako je pojavu i trajanje proljeva kod uzimanja antibiotika moguće izbjeći uzimanjem ciljanih proizvoda koji sadrže sojeve dobrih* bakterija dokazanog djelovanja.

Upravo takve potvrđeno djelotvorne dobre* bakterije prisutne su u Biorela® proizvodima, čijim uzimanjem možemo pomoći crijevnoj mikroflori da se brzo i uspješno vrati u ravnotežu. Kod probavnih tegoba poput proljeva, proljeva izazvanog antibiotikom i povraćanja, korisno je primijeniti veće, snažnije doze ciljanih proizvoda koje mogu uspješno obnoviti crijevnu mikrofloru.

Smijem li uzimati antibiotik i dobre* bakterije istovremeno? 

Proizvodi s dobrim* bakterijama se ne uzimaju u isto vrijeme kad i antibiotska terapija, nego oko tri sata nakon uzimanja lijeka, kako antibiotik ne bi na njih djelovao dok se još nalazi u probavnom sustavu. Također, dobre* bakterije su živi mikroorganizmi, osjetljivi na temperature, stoga se Biorela® proizvodi s dobrim* bakterijama ne uzimaju s vrućom hranom ili pićem, niti se miješaju s vrućim sastojcima.

Kod probavnih tegoba poput proljeva, proljeva izazvanog antibiotikom i povraćanja, korisno je primijeniti veće, snažnije doze ciljanih proizvoda koje mogu uspješno obnoviti crijevnu mikrofloru

Biorela proizvodi za djecu i odrasle

Ovisno o životnoj dobi i stanju, odraslima i djeci od 6 godina preporučujemo Biorela® kapsule, a mlađoj djeci Biorela® Baby u prahu. Ako je proljev popraćen povraćanjem, najbolji odabir za brzu rehidraciju je Biorela® ORS. Tu je i Biorela® Acute Boulardii, namijenjena djeci od već 2. mjeseca života te odraslima čija je specifičnost što se može uzimati istovremeno s antibiotikom.

Biorela® kapsule, Biorela® Baby i Biorela® ORS su hrana za posebne medicinske potrebe namijenjene prehrani bolesnika s proljevom i za obnovu crijevne mikroflore kod terapije antibioticima. Sadrže snažnu i potvrđeno djelotvornu dozu od 20 milijardi dobrih* bakterija jedinstvenog sastava, koje ostaju stabilne, tj. žive tijekom čitavog roka valjanosti. Riječ je o HOWARU® restore kombinaciji dobrih* bakterija, ispitanoj u više ozbiljnih studija koje su pokazale značajno smanjenje rizika za proljev, njegovo trajanje i težinu.

Biorela® Acute Boulardii je hrana za posebne medicinske potrebe namijenjena djeci i odraslima u slučaju proljeva te za obnovu crijevne mikroflore. Sadrži snažnu dozu od 10 milijardi kvasaca Saccharomyces boulardii.

*nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sustavu

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button