Srce i krvne žile - 19. travnja 2018.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

ZDRAVO SRCE Do ravnoteže u organizmu uz omega-3 kiseline iz ulja račića krila

Almagea® KRILL OIL CARDIO+  dodatak prehrani preporučuje se u prevenciji bolesti srca i krvnih žila

Almagea Krill oil cardio

Bolesti srca i krvnih žila najčešći su uzročnici težih oboljenja u modernom svijetu. Eliminacijom rizičnih čimbenika i primjenom odgovarajućih preventivnih mjera poput promjene načina života, koja uključuje zdravu i uravnoteženu prehranu, moguće je smanjiti obolijevanje od kardiovaskularnih bolesti za najmanje 80 posto.*

Proučavanjem omega-3 masnih kiselina utvrđeno je da one imaju utjecaj na suzbijanje upalnih procesa. Osim u plavoj ribi i algama, suvremena su istraživanja pokazala da se visokokvalitetne omega-3 masne kiseline mogu pronaći u posebnoj vrsti račića koji žive u čistome moru Antarktika -račiću krilu.

Ulje krila bogat je prirodni izvor omega-3 masnih kiselina te sadrži višestruko bolje iskoristive omega-3 masne kiseline u odnosu na riblje ulje

Almagea® KRILL OIL CARDIO+  dodatak prehrani preporučuje se u prevenciji i kao nadopuna prehrani koja je danas često manjkava omega-3 masnim kiselinama. Osim toga, preporučuje se i preventivno za zaštitu srca i krvnih žila te nakon preboljenih kardiovaskularnih događaja kao sekundarna prevencija.

Uz omega-3 masne kiseline, proizvod Almagea® KRILL OIL CARDIO+ sadrži kolin, esencijalni nutrijent koji tijelo ne može samo sintetizirati, a važan je za jetru, srce i kognitivno zdravlje, fosfolipide koji pomažu osigurati unos i probavu omega-3 masnih kiselina te astaksantin koji ima snažan antioksidacijski potencijal te održava masne kiseline svježima i stabilnima.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ uz prirodno ulje račića krila sadrži i snažne antioksidanse vitamin E i selen koji doprinose zaštiti stanica od oksidacijskog stresa.

Više informacija potražite na ovom linku

*Izvor podataka:Hrvatsko farmaceutsko društvo; Knjiga sažetaka; izdanje od 25. 9. 2017.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button