promo signPROMO ČLANAK

Srce i krvne žile - 24. siječnja 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Medicinska naklada donosi vam izdanje Kad srce zaboli

Kad srce zaboli priručnik je za srčane bolesnike i za one koji to ne žele postati

kad srce zaboli bolesti srca i krvnih žila srčani udar moždani udar

Kad srce zaboli, autora Nenada Lakušića, priručnik za srčane bolesnike i za one koji to ne žele postati, prijeko je potreban i jednima i drugima. Bolesnici vrlo često prođu akutnu fazu srčanog udara ili velike srčane operacije, a da ne znaju osnovne činjenice o svojoj bolesti i koja je bila osnova i svrha operativnog zahvata koji su prošli.

Edukativni priručnik

Prednost i posebnost ovog priručnika je u tome da je napisan krajnje jednostavno, laicima prihvatljivim i razumljivim jezikom, a istodobno je održana visoka razina stručnosti. On je sinteza popularnoga i laiku dostupnoga prikaza i znanstveno objektiviziranih spoznaja utemeljenih na znanstvenim dokazima i najnovijim stručnim smjernicama.

U knjizi se nalazi mnoštvo informacija i ilustracija vezanih za srčano-krvožilne bolesti: od njihove definicije i učestalosti, čimbenika rizika za njihov razvoj, znakova bolesti, dijagnostičkih metoda, načina sprječavanja nastanka bolesti te liječenja. Ponuđeni su odgovori na većinu pitanja s kojima se susreću kardiološki bolesnici.

S druge strane, kako je u današnje moderno vrijeme dostupnost internetskih informacija nepregledna, ali često neprovjerena i zbunjujuća, ovaj priručnik nudi na jednom mjestu brojne informacije koje su relevantne i potvrđene kroz kliničku praksu.

 

Knjigu „Kad srce zaboli“ priručnik za bolesnike, autora Nenada Lakušića, možete pronaći u knjižarama Medicinske naklade i na webshopu

Preporuke

U priručniku su opisane i suvremene smjernice i preporuke vezane uz pravilnu i zdravu prehranu za cjeloživotnu prevenciju srčano-krvožilnih bolesti. Dan je i pregled osobitosti cerebrovaskularnih bolesti, prevencije i načina liječenja moždanog udara te bolesti karotidnih arterija.

 

Psihološki aspekti

U knjizi se nalazi i poglavlje vezano uz psihološke aspekte srčano-krvožilnih bolesti jer je poznato da više stanja iz domene psihologa/psihijatra često dovodi do razvoja tih bolesti. Također, bolesnici sa srčanim infarktom ili operirani kardiološki bolesnici imaju različite psihogene tegobe koje ih ograničuju te im značajno narušavaju kvalitetu života uz nepovoljne učinke na dugoročno preživljenje.

bojanke bojanke za odrasle opustanje stres antistres

Antistres bojanke za odrasle: idealne za opuštanje misli

Pravi hit na tržištu postale su antistres bojanke za odrasle. Uzorci životinja, cvijeća i mandala smanjuju naš stres i...

SAZNAJTE VIŠE

Ako stvarni i potencijalni bolesnici primijene barem dio ponuđenih savjeta i preporuka u svom svakodnevnom životu, ovaj je priručnik postigao svoju svrhu.

 

Autor: Nenad Lakušić

Godina izdanja: 2018.

ISBN: 978-953-176-815-3

Opseg: 238 str.

Težina: 600 g

Format: 17 x 24 cm

Uvez: meki

Podnaslov: priručnik za bolesnike (i one koji to ne žele postati)

https://www.medicinskanaklada.hr/kad-srce-zaboli

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button