promo signPROMO ČLANAK

Obiteljsko zdravlje - 26. travnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Olfen® gel, novo iz PLIVE: Specijalist za bol u zglobovima i mišićima

Olfen® gel je snažan protuupalni lijek u obliku emulzijskog gela za primjenu na koži, a koristi se u liječenju raznih akutnih i kroničnih bolnih stanja

Olfen® gel bol u zglobovima i misicima

Bol u koštano-mišićnom sustavu najčešće je posljedica oštećenja mišića, tetiva i ligamenata, zglobova i kostiju. Bilo da se radi o sportskim ozljedama poput uganuća, iščašenja ili upala, bolovima u donjem dijelu leđa ili vratnom dijelu kralježnice ili boli kod pacijenata s kroničnim upalama zglobova poput osteoartritisa, problemi koštano-mišićnog sustava čest su razlog korištenja bezreceptnih preparata za ublažavanje boli. Osim što predstavlja financijsko opterećenje zdravstvenog sustava, bol je značajan uzrok smanjene kvalitete života i smanjene radne sposobnosti.

Prednost analgetika za primjenu lokalno na koži

Analgetici za primjenu lokalno na koži predstavljaju učinkovitu i sigurniju alternativu oralnim analgeticima  i koriste se u raznim bolnim stanjima i to akutnim poput uganuća, iščašenja, upala tetiva ili mišićne boli te kroničnim poput osteoartritisa zglobova šake i koljena.

S obzirom na dobru dostupnost u ciljanom tkivu, u odnosu na značajno manju sistemsku koncentraciju, pokazuju vrlo povoljan sigurnosni profil. Nježno masiranje prilikom primjene lijeka ubrzava prodiranje lijeka kroz slojeve kože. Dobar sigurnosni profil i mogućnost postizanja zadovoljavajućeg analgetskog učinka uz pozitivan efekt masaže, rezultirali su širim prihvaćanjem analgetika za lokalnu primjenu u liječenju koštano-mišićne boli.

Što je Olfen® gel?

Olfen® gel je snažan protuupalni lijek u obliku emulzijskog gela koji ima dvostruki lokalni učinak: analgetski i protuupalni. Nanosi se direktno na bolno mjesto, a učinak traje satima. Dostupan je u dvije jačine: Olfen® gel 10 mg/g i Olfen® gel 20 mg/g s čepom za jednostavno otvaranje!

Olfen® gel bol u zglobovima i misicima

Kako djeluje Olfen® gel?

Olfen® gel sadrži djelatnu tvar diklofenak koja pripada skupini lijekova pod nazivom nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAID). Djelatna tvar se akumulira u koži, koja djeluje kao spremnik iz kojeg se lijek odgođeno i postepeno oslobađa u tkiva ispod kože. Diklofenak ima visoki afinitet prema upaljenom tkivu te ublažava upalu i bol na njenom izvoru. S obzirom na to da se minimalno apsorbira u sistemsku cirkulaciju nuspojave su minimalne, a interakcije s drugim lijekovima vrlo malo vjerojatne. Bolesnici s oštećenjem funkcije bubrega ili jetre ne moraju smanjivati preporučenu dozu.

Kako se koristi Olfen® gel?

Odrasli i adolescenti u dobi od 14 godina i stariji Olfen® gel 10 mg/g koriste 3-4 puta na dan, dok se Olfen® gel 20 mg/g koristi samo 2 puta na dan (ujutro i navečer).

Ovisno o veličini zahvaćenog područja koje treba liječiti, potrebno je 1 – 4 g gela, što je količina koja odgovara veličini trešnje do oraha.

Nanesite gel u tankom sloju na zahvaćena područja i nježno utrljajte u kožu. Nakon primjene ruke treba oprati, osim ako su ruke područje koje se liječi.

Sponzorirani članak

Pliva_Teva_logo

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Datum sastavljanja: siječanj 2021. 

OLF-HR-00015

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button