Neurologija - 26. rujna 2023.
AUTOR ČLANKA - Savez društava multiple skleroze Hrvatske, ADIVA Plus sadržaj

Nacionalni dan multiple skleroze: superjunaci su među nama

Oboljeli od multiple skleroze (MS) u Hrvatskoj obilježavaju svoj nacionalni dan 26. rujna. To je poziv svima nama da upoznamo superjunake koji se svakodnevno bore s ovom teškom i kroničnom bolešću

multipla skleroza nacionalni dan multiple skleroze

Multipla skleroza najčešća je kronična upalna demijelinizacijska bolest središnjeg živčanog sustava. Većinom se pojavljuje u mlađih osoba, između 20. i 50. godine života. Uzrok bolesti nije poznat, a žene dva puta češće obolijevaju od muškaraca.

Na inicijativu Saveza društava multiple skleroze Hrvatske, Hrvatski Sabor je 17. travnja 2015. godine donio odluku o službenom proglašenju Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze 26. rujna, čime su oboljeli od MS-a diljem Hrvatske dobili priznanja za njihovo postojanje u zajednici i društvu.

Posjetite Bazu znanja

Ove godine ćemo vam ponovno ispričati što je multipla skleroza i tko su pravi superjunaci koji žive među nama. Svakako posjetite Bazu znanja gdje ćete pronaći detaljne informacije o bolesti, odgovore stručnjaka na sva vaša pitanja, a ne pronađete li ono što vas zanima, svakako se na stranici javite virtualnom MS savjetniku.

Ove godine se Nacionalni dan multiple skleroze obilježava virtualno putem MS Tjedna te održavanjem XIII. Hrvatskog simpozija oboljelih od multiple skleroze.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button