Koronavirus - 28. siječnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Pokrenuta javnozdravstvena kampanja „Imaš znanje, budi primjer!“

Devet komora u zdravstvu pokrenulo je kampanju „Imaš znanje, budi primjer!“ čiji cilj je informirati zdravstvene djelatnike o cijepljenju protiv virusa SARS-CoV-2

cijepljenje protiv koronavirusa imas znanje budi primjer

Hrvatska liječnička komora s još osam komora u zdravstvu pokrenula je javnozdravstvenu kampanju „Imaš znanje, budi primjer!“ čiji cilj je dodatno informirati zdravstvene djelatnike o važnosti i svim aspektima cijepljenja protiv virusa SARS-CoV-2.

Cijepljenje predstavlja najuspješniju javnozdravstvenu mjeru, koja spašava i spasila je više ljudskih života od bilo koje druge medicinske intervencije u povijesti medicine!

U pozivu HLK-a liječnicima i drugim zdravstvenim radnicima poručuje se da je na njima najveća odgovornost jer zdravlje je područje kompetencije i stručnosti upravo zdravstvenih djelatnika. Stoga bi oni trebali biti primjer drugima i cijepiti se.

Nositelji kampanje

Nositelji kampanje pored HLK-a su (abecednim redom) Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora medicinskih biokemičara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora primalja, Hrvatska komora zdravstvenih radnika, Hrvatska ljekarnička komora, Hrvatska psihološka komora. Kampanja je započela provođenjem ankete među članovima komora o stavovima o cijepljenju. Komora je članovima poslala mail s pozivom na ispunjavanje ankete i linkom na nju.

Javnozdravstvena kampanja će trajati četiri mjeseca i pratiti proces cijepljenja zdravstvenih radnika. Logo kampanje je IgG protutijelo kao simbol imunološkog odgovora protiv SARS-CoV-2 virusa.

Sadržaji kampanje

Uz mrežnu stranicu kampanje koja se može posjetiti na adresi budiprimjer.hr, kampanja će se sastojati od komunikacije i objava na društvenim mrežama zdravstvenih komora (Facebook, Twitter, Youtube), edukativnih video filmova, webinara za zdravstvene djelatnike, blogova eminentnih stručnjaka različitih profila u zdravstvu, cijelog niza odgovora na pitanja koja će postavljati članovi komora, objava u masovnim medijima te tekstova u komorskim glasilima kao i plakata u zdravstvenim ustanovama.

novi soj koronavirusa britanski soj covid-19

Koronavirus i novi soj: što znamo o njemu?

Ako britanska varijanta novog soja koronavirusa postane dominantna i kod nas, prema nekim procjenama trebat će procijepiti 90% stanovništva

SAZNAJTE VIŠE

Podržavatelji i zagovaratelji kampanje

Ova kampanja ima brojne podržavatelje i zagovaratelje, a radi se o najvišim državnim institucijama, obrazovnim institucijama, udruženjima različitih profila zdravstvenih radnika, kao i mnogim eminentnim hrvatskim i svjetskim liječnicima i znanstvenicima.

Cjelovit popis podržavatelja i zagovaratelja kampanje možete pročitati na ovom linku.

 

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button