Koronavirus - 2. ožujka 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Građani se sada mogu prijaviti na cijepljenje protiv COVID-19 preko interneta ili telefonski

Prijave za cijepljenje primaju se na web adresi cijepise.zdravlje.hr te pozivom na besplatan broj telefona 0800 0011 (radnim danom od 8 do 20 sati)

prijave cijepise.zdravlje.hr koronavirus COVID-19 cijepljenje

Od ponedjeljka, 1. ožujka 2021., svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj mogu se prijaviti za cijepljenje preko internetske stranice cijepise.zdravlje.hr, ili telefonom na 0800 0011 gdje će njihove prijave biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu. Kao i dosad, građanima s kroničnim bolestima preporučujemo da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja. Nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama kao i do sada.

Sustav omogućava da u svakom trenutku imamo pregled stanja cijepljenja

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti bilo na svoje e-adrese, sms porukom ili telefonski, ovisno o svom odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi. Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.

„Drago mi je što smo pokrenuli ovaj sustav koji omogućuje svim hrvatskim građanima prijavljivanje za cijepljenje na jedan od njima najprihvatljivijih načina, od najave svojem obiteljskom liječniku, preko internetske stranice ili telefonskim pozivom“, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš o početku rada sustava za prijavljivanje građana iz cijele Hrvatske zainteresiranih za cijepljenje na njegovom službenom predstavljanju te dodao: „Naš je cilj, uz punu suradnju i doprinos svih dionika zdravstvenog sustava, što prije dosegnuti željenu razinu procijepljenosti pučanstva koja nam omogućava da se polako vraćamo uobičajenim životnim i radnim uvjetima. Ovaj sustav omogućava nam da u svakom trenutku imamo pregled stanja cijepljenja, od broja zainteresiranih do naručenih za cijepljenje. Na taj način možemo uspješno upravljati procesom iskazivanja interesa i naručivanja na cijepljenja te unaprijediti sustav“

Građanima će biti na raspolaganju pozivni centri za dodatne informacije

S načinom funkcioniranja i korištenja sustava prijava i naručivanja građana za cijepljenje protiv COVID-19 upoznati su predstavnici udruga liječnika obiteljske medicine te predstavnici županijskih zavoda za javno zdravstvo, koji svi imaju vrlo važne uloge u organizaciji i provođenju cijepljenja na područjima svojeg djelovanja. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao glavni nositelj programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva i nadalje će o svim važnim informacijama upoznavati hrvatsku javnost te zdravstvene djelatnike. To će činiti preko svih mrežnih stranica i javnih glasila, a u županijskim zavodima za javno zdravstvo građanima će biti na raspolaganju pozivni centri preko kojih će se besplatnim pozivom moći dobivati sve informacije o cjepivima i cijepljenju.

cijepljenje COVID-19 najcesca pitanja i odgovori koronavirus

Cijepljenje protiv COVID-19 bolesti: Najčešća pitanja i odgovori

Zbog velikog interesa stručnjaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo odgovorili su na najčešća pitanja vezana za cijepljenje protiv COVID-19

SAZNAJTE VIŠE

MISLI NA DRUGE, CIJEPI SE!

Prijavite se za cijepljenje protiv COVID-19!

Pristupite internetskoj stranici „Cijepi se“ na sljedećem linku: https://cijepise.zdravlje.hr/

Dodatne informacije potražite na www.hzjz.hr i www.koronavirus.hr

Besplatni telefon 0800 0011 (radnim danom od 8 do 20 sati)

Izvor: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/od-danas-se-gradani-mogu-prijaviti-na-cijepljenje-protiv-covid-19-i-preko-interneta-ili-telefonski/

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button