Koronavirus - 18. prosinca 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Pokrenuta akcija koja će pomoći bolesnicima u KB-u Dubrava da vide svoje najmilije

Pokrenuta je humanitarna akcija Obitelj na dar, koja bi oboljelima od koronavirusa mogla znatno uljepšati blagdane

akcija Obitelj na dar

Kako javlja news portal dnevnik.hr građani se pozivaju da doniraju svoje stare pametne mobilne uređaje koji će biti podijeljeni COVID bolesnicima u KB-u Dubrava.

U humanitarnoj akciji Obitelj na dar pozivaju se svi građani koji imaju funkcionalne pametne telefone koje ne koriste da ih doniraju pacijentima u KB-u Dubrava kako bi im omogućili da se čuju i vide sa svojim obiteljima za blagdane.

Traže se donacije starih smartphonea

“Draga ekipa, naša humanitarna kampanja Obitelj na dar službeno je počela. Tražimo donacije vaših starih smartphonea kako bi naši volonteri pomogli COVID pacijentima KB-a Dubrava za blagdane uspostaviti videopoziv s njihovim najmilijima. Osim mene iza kampanje stoji dr. Sonja Krofak (intenzivistica na ispomoći u KB-u Dubrava), ali i još mnogo divnih ljudi u medicinskim i prijateljskim krugovima! Molimo vas, bacite oko na Obitelj na dar i na Facebook događaj gdje su sve informacije! Neka obitelj pacijenata za Božić usklikne: Vidimo te!”, napisala je radijska voditeljica Mirna Savić na Facebooku.

Volonteri će na Badnjak, Božić i na Sv. Stjepana ući na COVID odjel, pacijentima donijeti mobitele te im pomoći da uspostave vezu sa svojim najmilijima.

Gdje se mogu donirati uređaji

Uređaji se mogu donirati na ovim lokacijama: trijažni kontejner bolnice Sveti Duh (radnim danom od 9 do 17 sati) ili u prostorima zaklade Hrvatska kuća srca na adresi Ilica 5/II (prolaz Oktogon).

Oni koji ne mogu doći na navedene lokacije mogu se javiti na e-mail [email protected] te dogovoriti mjesto preuzimanja uređaja (unutar grada Zagreba).

Mobiteli koji se doniraju moraju moći uspostaviti kvalitetan videopoziv, imati funkcionalnu kameru, mikrofon i moguće spajanje na Wi-Fi mrežu, bez velikih oštećenja posebice na ekranu, napunjen i spremljen u kutiju ili vrećicu s odgovarajućim punjačem.

Izvor: https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/humanitarna-akcija-za-ljepse-blagdane-donirajte-svoje-mobitele-kako-bi-pacijenti-u-kb-dubrava-mogli-vidjeti-svoje-najmilije—632579.html

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button